+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 30. hétfő, 08:24
Charlotte Edwardes 1999-es történetet tartott fontosnak most leírni, amikor a brit miniszterelnök állítása szerint szorongatta a combját.

Közleményben tagadta a a Downing street 10. a vasárnap nagy port vert cikkének állításait: a Sunday Times újságírónője, Charlotte Edwardes azt állította, még 1999-ben egy asztal alatt szorongatta a combját Boris Johonson, Nagy-Britannia jelenlegi miniszterelnöke. A szűkszavú közlemény elég egyértelműen mutatja be a miniszterelnök álláspontját:

 

„A vád hamis.”

 

Edwardes cikkében az áll, egy 1999-es manchesteri konzervatív konferencián az akkoribna a Spectator nevű újságnak dolgozó Johnson jobb oldalán ült, és jópár pohár bor elfogyasztása után azt vette észre, hogy Johnson a combját markolássza. „A keze egyre feljebb kúszott a lábamon, ez elég volt ahhoz, hogy azonnal kiegyenesedjek a székben” – áll a visszaemlékezésben.

 

Edwardes állítása szerint aznap beszélt egy másik nővel is, akivel ugyanezt csinálta Johnson, a cikke végén pedig kiemelte, hogy ha egyáltalán nem emlékszik erre a miniszterelnök, az csak annyit bizonyít, hogy neki jobb memóriája van.

 

A legtöbb cáfolat szerint egyértelműen politikai motiváció van Edwardes történetének megjelentetése mögött, de azt például a brit egészségügy-miniszter, Matt Hancock is jelezte, hogy Edwardes megbízható ember, de a korábbi kabinetminiszter, Amber Rudd is kiállt az újságíró mellett.

 

Boris Johnsonnak egyébként elvileg október 27-én ki kéne vezetnie Nagy-Britanniát az Európai Unióból, de azt még senki nem tudja, hogy fogja megtenni, de mostanra az is kiderült, törvénytelenül függesztette fel a parlamentet

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

Legalábbis miután az ügyből felháborodás lett, állítják: a bizottsági elnök csak személyes minőségében akarta megtolni a HDZ kampányát.

Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Újabb közös pontra lettünk figyelmesek Szerbiával a pécsi vásárban: 1900 forintért bárki hirdetheti Oroszország urát.

Ma választ Horvátország. Mivel győzködték vagy riogatták a pártok a választókat? Spoiler: menekültekkel nem. Választás előtti plakátkörkép!

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Nógrádi György az LMBT-közösség politikai pozícióit elemzi, Gödön meg még
mindig áll a bál. Kezdünk!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás