+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 30. hétfő, 08:24
Charlotte Edwardes 1999-es történetet tartott fontosnak most leírni, amikor a brit miniszterelnök állítása szerint szorongatta a combját.

Közleményben tagadta a a Downing street 10. a vasárnap nagy port vert cikkének állításait: a Sunday Times újságírónője, Charlotte Edwardes azt állította, még 1999-ben egy asztal alatt szorongatta a combját Boris Johonson, Nagy-Britannia jelenlegi miniszterelnöke. A szűkszavú közlemény elég egyértelműen mutatja be a miniszterelnök álláspontját:

 

„A vád hamis.”

 

Edwardes cikkében az áll, egy 1999-es manchesteri konzervatív konferencián az akkoribna a Spectator nevű újságnak dolgozó Johnson jobb oldalán ült, és jópár pohár bor elfogyasztása után azt vette észre, hogy Johnson a combját markolássza. „A keze egyre feljebb kúszott a lábamon, ez elég volt ahhoz, hogy azonnal kiegyenesedjek a székben” – áll a visszaemlékezésben.

 

Edwardes állítása szerint aznap beszélt egy másik nővel is, akivel ugyanezt csinálta Johnson, a cikke végén pedig kiemelte, hogy ha egyáltalán nem emlékszik erre a miniszterelnök, az csak annyit bizonyít, hogy neki jobb memóriája van.

 

A legtöbb cáfolat szerint egyértelműen politikai motiváció van Edwardes történetének megjelentetése mögött, de azt például a brit egészségügy-miniszter, Matt Hancock is jelezte, hogy Edwardes megbízható ember, de a korábbi kabinetminiszter, Amber Rudd is kiállt az újságíró mellett.

 

Boris Johnsonnak egyébként elvileg október 27-én ki kéne vezetnie Nagy-Britanniát az Európai Unióból, de azt még senki nem tudja, hogy fogja megtenni, de mostanra az is kiderült, törvénytelenül függesztette fel a parlamentet

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Így az EU helyett az amerikai és a kanadai kormánnyal egyeztetve fog Nagy-Britannia dönteni arról, hogy a Lukasenka-rendszer mely tisztviselőit büntesse utazási és pénzügyi korlátozásokkal.

Friedrich Merz egy interjúban a melegek kapcsán hirtelen váltott, és a pedofíliát hozta egy félmondat erejéig szóba. Miért?

Körbekérdeztük a magyarországi benzinkutakat, volt, ahol panaszt is tettünk.

Noha a román államfő a jobbközép nemzeti liberálisoktól érkezik, elvileg semlegesnek kellene lennie. De nem az.

Noha többségük már március óta gyűjtötte a lájkokat és osztotta a hülyeséget, az amerikai konszern csak most lépett fel ellenük.

Három párt belső mérése is a függetlenként induló múzeumigazgatót, Soós Zoltánt hozta ki győztesnek.

A járvány miatt nem közlekedő reptéri járatra árult 900 forintos jegyek a BKK-t 14 millió forinttal gazdagították. Mi történt?

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás