+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 30. hétfő, 07:41
A Lyon szurkolói két legyet ütöttek egy csapásra: idegesíthették Kínát, és fel is hívhatták a figyelmet a tovább üzletiesedő sport problémáira.

Egészen kreatív módját választották az Olympique Lyonnais, itthon ismertebb nevén csak simán Lyon szurkolói, mikor megtudták, semmit nem tehetnek az ellen, hogy a csapatuk szombati meccset 13:30-kor kezdődjön. Annyira persze nem is a szörnyű korai kezdéssel volt a bajuk a Nantes ellen, hanem azzal, hogy a szövetség bevallottan az új kínai közvetítő partnere miatt tette ide a meccset annak érdekében, hogy Ázsiában is elegen tudják nézni tévében az európai focimeccset, Kínában ugyanis őrületesen népszerű az elit foci. 

 

A szurkolók ezért a fent látható élőképpel kedveskedtek már bejelentkezéskor, egyszerre kiállva ezzel az 1950 óta kínai uralom alatt lévő Tibet mellett, plusz idegesítve a Tibet kérdéséről hallani sem akaró pártállamot.
 

A meccs alatt egyébként többször feltűntek tibeti zászlók is a közönség soraiban, úgyhogy az operatőökrnek valószínűleg bravúrosan kellett dolgoznia ahhoz, hogy mindenképp kimaradjanak a Kína számára kínos részek.

 

„Az élőkép politikai üzenetén túl azt is szerettük volna jelezni, hogy emlékeztessünk mindenkit, a helyszínenszurkolók teljes értékű szereplői ennek a játéknak, és több tiszteletet érdemelnek, mint bármelyik más néző. Az ehhez hasonló meccsszervezések egyre sokasodnak, és tisztán reklám alapon részesítenek előnyben a világ másik felén lévő embereket azokkal szemben, akik ott vannak a lelátón.

 

Viszont ha néhány tibeti zászló bosszantja a ligát, az új közvetítő partnert, vagy azt a Kínai államapparátust, aminek kínos ez a téma, akkor örömmel megismételjük még ezt a produkciót"

 

áll a Lyon legnagyonn szurkolói csoportja, a Bad Gones közleményében.

 

Ahogy említette, Kínában iszonyatosan népszerű az európai foci, ráadásul még mindig kiaknázatlan piac ahhoz képest, hogy mennyi mezrendelés érkezik onnan. Emiatt egyre több nagy bajnokság próbál kicsit gazsulálni az ázsiai országnak, emiatt fog október 26-án helyi idő szerint 13:00-kor kezdődni Spanyolország legnagyobb rangadója, a Real Madrid-Barcelona is, az ugyanis Pekingben épp ideális meccsidő, 20:00 lesz.

 

Érdemes kiemelni, hogy a hősidőkben a magyar NB I-ben is idegesítették a szurkolókat lehetetlen kezdési időpontokkal, bár nem a kínai szurkolók, hanem a jogokat birtokló RTL Klub kedvéért. Emiatt sokszor délben kezdődtek meccsek, de mivel itt nem Kínát kellett idegesíteni, a magyar szurkolók is mást válaszotttak: ezekben az időkben vált klasszikussá a z Újpest lelátójától érkezett „jó ebédhez buzi Léderer” felirat, ami az RTL kommentátorának, Léderer Ákosnak szólt például.

 

FOTÓ: Reddit

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás