+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 29. vasárnap, 13:01
Az egykori önkormányzati képviselő az esküvőjén egy fél napra valósággá változtatta a 2000-es évek Story magazinját. Bónusz múltidézés: Pettkó András tíz év után bimbammozik!

Kevés eseményre tartva voltam benne  biztos, hogy most adózok fiatalkori rajongásom tárgyának, de Schmuck Andor szombati esküvője ilyen volt. Interneten felnőtt gyerekként viszonylag hamar elért hozzám a már másfél évtizede a nyugdíjasok védőszentjeként élő egykori újpesti önkormányzati képviselő produkciója, ott van az adatvédelmi botránnyal végződött Xénia-láz egész generációk életét meghatározó története – úgy tudott mozgalmat alapítani, hogy közben Zámbó Jimmy menedzsere is volt.

 

Ezek után élő ember nem értheti, miért zárta ki az MSZP 2001-ben, mindenesetre ami a szocialistáknak nem kellett, az kellett a magyar bulvárnak:

 

Schmuckból valamiféle definitív trashkirály lett, akiről igazából soha senki nem értette, honnan van pénze, vagy úgy egyáltalán ki ez az ember.

 

Azóta persze sok év eltelt, én pedig megértettem: bár tényleg nem teljesen értem, honnan tudja ezt az életminőséget biztosítani magának Schmuck Andor, igazából az, ahogy ez az ember tudja mondani az embernek, hogy „soha el nem múló szeretettel szeretném mondani, hogy...”, már engem is arra sarkall, hogy odaadjam neki a fizetésem egy részét. Azért, hogy leült énekelni az azóta meghalt Aradszky Lászlóval, meg pláne.

 

A Gresham Palotában tartott ceremóniáig, majd egy belvárosi étteremben összehozott ebédig azt hittem, már soha nem kerülök közelebb a Schmuck-univerzumhoz, de a borsófőzelék elfogyasztása után arra jutottam, hogy a továbbiakban már nem is érdekel, áll-e valaki az V. kerületi polgármesteri indulása mögött, vagy ilyen apróságok.

 

Mert hát rettentő szórakoztató figura, pláne, ha egy esküvőn kinyitja maga mellé a 2000-es évek Story magazinját is: egyszerre láthattam Fásy „Fásymulató” Ádámot, Korda Györgyöt, Nyári Károlyt és Fodor „Magdianyus” Zsókát is,

 

aminek nyilván keretet adott az is, hogy ott volt a magazin hőskorának főszerkesztője, a mostanában már jóval kevésbé vidám témákban felbukkanó Ómolnár Miklós is. Valószínűleg utoljára úgy 2003 körül gondolhattam ennyire illusztris figuráknak ezeket, mint ezen a délutánon.

 

Az elmúlt 2000-es évek hangulatát az is fokozta kicsit, hogy az az Iványi Gábor adta össze 49 éves Schmuck Andort, és a nála 26 évvel fiatalabb Hanák Esztert, aki korábban az épp hívővé változott Orbán Viktort és feleségét is, ráadásul a gyerekeiket is ő keresztelte. És ha valaki azt hinné, hogy ennyi az egész múltidézés, óriásit téved.

 

Megjelent a Schmuck Andor utáni legnagyobb politikusceleb is, Pettkó András! Ha valaki nem ismerné, akkor szegényebb az élete: Schmuckhoz hasonlóan neki is sikerült már akkor mémmé változnia, amikor még nem is igazán léteztek mémek.

 

Ehhez mindössze egy nagy bimmbamm kellett az MDF egykori országgyűlési képviselőjétől, amit óriási lelkesedéssel idéztettünk meg vele újra a videónkon.

 

Azon a videón, amit alább meg is nézhetsz, hogy te is megbizonyosodj róla: 2010 óta tulajdonképpen egyedül Schmuck Andor javult, aki sokkal vagányabban néz ki, mint például 2010-ben, amikor is épp főpolgármesteri székért indult Budapesten ezzel a felejthetetlen kampánydallal.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás