+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. szeptember 27. péntek, 12:45
Megnyílt a föld a Kossuth Lajos utcában pénteken, a városházától pár száz méterre.

Budapest egyik legforgalmasabb útján, a Kossuth Lajos utcán, a városházától és az Erzsébet hídtól pár száz méterre megnyílt a föld:

 

két sávot elfoglaló, másfél-két méter széles lyuk nyílt az utcán, amiben áll a víz. Mutatjuk:

 

A VÁROS SZÍVE FACEBOOK-OLDAL POSZTJA SZERINT ITT ÉPÜLT A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT BERUHÁZÁSÁBAN EGY TÁVFŰTÉSCSŐ, AMI MIATT EGYÉBKÉNT IS FEL VOLT BONTVA AZ UTCA EGÉSZ NYÁRON. KÉSŐBB A FŐTÁV ZRT. ARRÓL TÁJÉKOZTATTA AZ AZONNALIT, HOGY A BESZAKADÁST EGY VÍZVEZETÉK CSŐTÖRÉSE OKOZTA, NEM AZ Ő BERUHÁZÁSUK.

 

A LYUK MIATT ELSZABADULT A KÖZLEKEDÉSI KÁOSZ BUDAPEST BELVÁROSÁBAN: A VÁROS SZÍVE BEJEGYZÉSE SZERINT AZ ASTORIA ÉS A BLAHA LUJZA TÉR IS „ELESETT”, TEHÁT A RÁKÓCZI ÚTON IS VÉGIG DUGÓ ÁLL.

 

A LYUKBAN ÁLL A VÍZ.

 

A GÖDÖR RÁNÉZÉSRE ELÉG MÉRETESNEK TŰNIK: MEGÉRDEKLŐDTÜK, HOGY MENNYI IDŐBE TELIK MAJD EZT RENDBETENNI, DE EGYELŐRE NEM KAPTUNK VÁLASZT.

 

FRISSÍTÉS (szeptember 28., 08:25): A FŐTÁV az alábbi közleményt küldte nekünk: „Több sajtóorgánumban tévesen jelent meg az az információ, hogy mi okozott útbeszakadást Budapesten a Kossuth Lajos utcában. A Város Szíve Facebook-oldal beszámolója tévesen állítja, hogy a FŐTÁV Zrt. korábbi beruházásával összefüggésben lennének a történtek, ugyanis az útszakadást egy vízvezeték-csőtörés okozta, amihez a FŐTÁV Zrt.-nek semmi köze. A FŐTÁV Zrt. akként járt el a történtek kapcsán, hogy munkagépeit bocsátotta rendelkezésre és segítséget nyújtott a hiba feltárásában, illetve kezdeti elhárításában, amíg a Fővárosi Vízművek szakemberei a helyszínre nem értek.”

 

FOTÓK: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A 21. kerületi önkormányzat szerint míg a kormány a világ egyik leghatékonyabb védekezését mutatta fel a koronavírussal szemben, addig Karácsony politikája olyannyira diktatórikus, hogy az még Demszky idején is elképzelhetetlen volt.

Könnyen lehet, hogy a kívánt spórolás helyett az egész egy felesleges ráfizetés lesz. Elmagyarázzuk, hogy miért.

Miért fontos, hogy kié ez a pozíció? Elmondjuk ezt is.

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás