Megmutatjuk, mekkora lyuk nyílt Budapest kellős közepén

Szerző: Pintér Bence
2019.09.27. 12:45

Megnyílt a föld a Kossuth Lajos utcában pénteken, a városházától pár száz méterre.

Megmutatjuk, mekkora lyuk nyílt Budapest kellős közepén

Budapest egyik legforgalmasabb útján, a Kossuth Lajos utcán, a városházától és az Erzsébet hídtól pár száz méterre megnyílt a föld:

két sávot elfoglaló, másfél-két méter széles lyuk nyílt az utcán, amiben áll a víz. Mutatjuk:

A VÁROS SZÍVE FACEBOOK-OLDAL POSZTJA SZERINT ITT ÉPÜLT A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT BERUHÁZÁSÁBAN EGY TÁVFŰTÉSCSŐ, AMI MIATT EGYÉBKÉNT IS FEL VOLT BONTVA AZ UTCA EGÉSZ NYÁRON. KÉSŐBB A FŐTÁV ZRT. ARRÓL TÁJÉKOZTATTA AZ AZONNALIT, HOGY A BESZAKADÁST EGY VÍZVEZETÉK CSŐTÖRÉSE OKOZTA, NEM AZ Ő BERUHÁZÁSUK.

A LYUK MIATT ELSZABADULT A KÖZLEKEDÉSI KÁOSZ BUDAPEST BELVÁROSÁBAN: A VÁROS SZÍVE BEJEGYZÉSE SZERINT AZ ASTORIA ÉS A BLAHA LUJZA TÉR IS „ELESETT”, TEHÁT A RÁKÓCZI ÚTON IS VÉGIG DUGÓ ÁLL.

A LYUKBAN ÁLL A VÍZ.

A GÖDÖR RÁNÉZÉSRE ELÉG MÉRETESNEK TŰNIK: MEGÉRDEKLŐDTÜK, HOGY MENNYI IDŐBE TELIK MAJD EZT RENDBETENNI, DE EGYELŐRE NEM KAPTUNK VÁLASZT.

FRISSÍTÉS (szeptember 28., 08:25): A FŐTÁV az alábbi közleményt küldte nekünk: „Több sajtóorgánumban tévesen jelent meg az az információ, hogy mi okozott útbeszakadást Budapesten a Kossuth Lajos utcában. A Város Szíve Facebook-oldal beszámolója tévesen állítja, hogy a FŐTÁV Zrt. korábbi beruházásával összefüggésben lennének a történtek, ugyanis az útszakadást egy vízvezeték-csőtörés okozta, amihez a FŐTÁV Zrt.-nek semmi köze. A FŐTÁV Zrt. akként járt el a történtek kapcsán, hogy munkagépeit bocsátotta rendelkezésre és segítséget nyújtott a hiba feltárásában, illetve kezdeti elhárításában, amíg a Fővárosi Vízművek szakemberei a helyszínre nem értek.”

FOTÓK: Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek