+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 24. kedd, 20:01
A brazil elnök tett kicsit róla, hogy ne csak a 16 éves klímaaktivistáról szóljon a New York-i ENSZ-buli.

Az utóbbi időben akkorát ment Greta Thunberg, hogy szinte el is felejtettük a nyár legfontosabb klímaügyi történését, az Amazonas lángolását. Szerencsére Brazília elnöke, Jair Bolsonaro tett róla az ENSZ New York-i klímacsúcsán, hogy azért kicsit róla is szóljon ez a találkozó: az ENSZ közgyűlésén felszólalva tévedésként írta le azt, hogy az Amazonas az emberiség közös öröksége, és tévihtnek, hogy az őserdő lenne a bolygó tüdeje, illetve kritizálta a sajtót, amiért ilyen szenzációéhesen tudósított arról, hány helyen ég épp a világ legnagyobb egybefüggő őserdeje.

 

„Ezekre a tévedésekre építve sok ország a segítségnyújtás helyett tiszteletlenül, és gyarmatosító szellemben viselkedett. Megkérdőjelezték a legszentebb értékünket, a szuverenitásunkat”

 

– állt Bolsonaro beszédében.

 

Bolsonaro szerint az országnan élő őslakosok kitelepítése sem akkora probléma, hogy az országán kívül és belül is sokan meg vannak róla győződve, hogy az indiánjaikkal ősemberként kell bánni.

 

Az őserdő égését azért varrták sokan Bolsonaro nyakába, mivel bevallottan támogatja az Amazonas területének megművelését. Ennek érdekében hatalomra kerülése óta az állam sokszor félrenéz, amikor a farmerek leégetik az ősnövényzetet. Ehhez képest Bolsonaro a vele hasonló platformon lévő politikuskhoz hasonlóan a civil szervezetk nyakába akarta varrni az erdőtüzeket. Hogy pontosan mit kell tudni erről a tűzről, arról itt írtunk bővebben.

 

FOTÓ: Alzenir Ferreira de Souza / Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter videón jelentette be, hogy vasárnap reggeltől vége a Németországgal szemben bevezetett korlátozásoknak.

Három halottja van a koronavírusnak szombat reggelre, ráadásul már 2279 gyógyultat is fel tudunk mutatni.

A héten lezajlott szerb kupában az még összejött, hogy maximum ezer ember menjen ki a meccsre, de semmi másról nem gondoskodtak különösebben a szervezők.

Sokan mondjuk nem voltak, de legalább csináltattak maguknak Trianont éltető pólókat. Volt trianonozás, román himnusz és kulturális műsor is. Videóriport!

A brit titkosszolgálatok már régóta a kínai kapcsolatok újraértékelését szorgalmazzák, de Nagy-Britannia sok szempontból együttműködik az országgal, így kényes a helyzet.

Nem ez az első eset, hogy rátámadtak az iszlám vallást betiltani akaró Stram Kurs vezetőjére, Rasmus Paludanra.

Eddig mi kérdeztünk, most viszont a ti koronavírus-járvánnyal kapcsolatos instagramos kérdéseitekre válaszolnak a politikusok.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás