Muszlimoknak szóló Pride-ra kezdtek pénzt gyűjteni

Szerző: Fekő Ádám
2019.09.23. 20:00

Az adakozás jelenlegi állása szerint gyorsan össze fog jönni a pénz, ami 2020 tavaszának egyik legbalhésabbnak ígérkező rendezvényéhez kell.

Muszlimoknak szóló Pride-ra kezdtek pénzt gyűjteni

Ha összegyűlik az online adakozáson kiírt 5000 font, azaz úgy 1,9 millió forint, akkor valószínűleg Nagy-Britanniában megrendezik a történelem első Pride-ját, ami a homoszexuális, leszbikus, stb. muszlimoknak szól. Az új Pride azt ígéri, az ideje alatt végre biztonságos teret ad az LMBTQ muszlimoknak, akik a vallás tanításainak sokszor egészen szélsőséges értelmezése miatt még a szokásosnál is több támadásnak vannak kitéve. A gyűjtést a homoszexuális muszlimokat segítő jótékonysági szervezet, az Imaan kezdte, ígéretük szerint a pénz összegyűlése esetén jövő év tavaszára összehozzák az eseményt.

„Az LMBTQ muszlimok sokszor egyszerre találják magukat az iszlamofóbia és a homofóbia céltáblájaként is, úgyhogy olyan teret akarunk teremteni, amiben nem kell választani a két identitásuk között, és lehetnek LMBTQ muszlimok anélkül, hogy bármit is magyarázniuk kéne”

– áll a szervezet közleményében.

Szinte biztos, hogy nem a pénzen múlik a buli, ugyanis cikkünk írásakor már 4000 font meglett. A szervezet közben minden LMBTQ és muszlim szervezetet felé intézett felhívást, hogy támogassák valamilyen formában a felvonulást.

A vallásos egyenjogúsági szervezetek már nagyrészt kiálltak a rendezvény mellett, de arról még csak statisztikák sincsenek, hogy pontosan hány embert érint, hiszen sokan egyszerűen be sem merik vallani a világnak ebből a kultúrkörből, hogy a saját nemükhöz vonzódnak, de a Pink News szerint csak Nagy-Britanniában 600 százalékkal nőtt az iszlamofób támadások száma az elmúlt egy évben.

FOTÓ: Etsy

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek