Pártot alapítanak a Simpson család ír rajongói

Szerző: Fekő Ádám
2019.09.22. 08:43

Az Ireland Simpsons Fans csoport saját pártjának tényleg egy fánk lesz a logója, de amúgy nagyon úgy tűnik, nem viccpártról van szó.

Pártot alapítanak a Simpson család ír rajongói

Pénteken Facebookon és Twitteren jelentette be a százezer lájkkal büszkélkedő Ireland Simpsons Fans, hogy The ISF Party néven új politikai pártot indítanak azok számára, akik úgy érzik, a jelenlegiek közül senki nem képviseli őket. Bár egyelőre nem jegyezték be őket, úgy tűnik, komolyan gondolják, hogy mostantól a Simpson család mémjein kívül mással is foglalkoznak, honlapjuk pedig egy éves ingyenes tagságot ígér az első ötszáz csatlakozónak, ez pedig egy nap alatt össze is jött.

Az ISF az egész szigetet szeretné képviselni, első szövegük szerint pedig a földesurak felzabálnak mindent, ami fontos, elpusztítják a medveállományt, a gazdagok pedig tönkreteszik az éghajlatunkat.

„Évek óta viccelődtünk a kérdéssel, hogy meg tudná ezt csinálni valaki más? Mi vagyunk az a valaki más”

– áll a szövegben.

A Simpson család ír rajongói egyelőre nem fogalmazták meg kiáltványukat, de a párt Twitteren látható mémjeiből azért ki lehet következtetni pár dolgot: kiállnak például a transzneműek jogaiért, és erővel küzdenének az alt-right ellen.

Jack Leahy, a párt és a csoport alapítója az Irish Timesnak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy ez nem poén, és jelenleg is folyamatban van az ISF bejegyeztetése. „Elképesztő, hogy ilyen rövid idő alatt majdnem hatszáz ember csatlakozott hozzánk” – hangoztatta örömét.

Bár keveset tudni a pártról, az biztos, hogy a legmenőbb logójuk nekik van: Homér Simpson kedvenc fánkját választották jelképül.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek