Mi lesz abból, ha Sebastian Kurz egy hippi csajjal flörtöl a kocsmában?

Szerző: Bakó Bea
2019.09.20. 11:56

Újabb kampány-műalkotással jelentkezett az osztrák jobboldali FPÖ, most egy ÖVP-Zöldek koalícióval riogatnak. De nem is akárhogy! Műelemzés!

Mi lesz abból, ha Sebastian Kurz egy hippi csajjal flörtöl a kocsmában?

Szeptember 29-én lesz az előrehozott parlamenti választás Ausztriában, amit azért kellett kiírni, mert Heinz-Christian Strache korábbi FPÖ-s alkancellár ibizai videóbotrányba belebukott az ÖVP-FPÖ kormánykoalíció. A közvélemény-kutatások alapján biztosnak tűnik, hogy ismét az ÖVP-s Sebastian Kurz alakíthat kormányt, a kérdés csak az, hogy kivel. A szocdem SPÖ és az eddigi koalíciós partner, az FPÖ csaknem fej-fej mellett állnak a második helyen 22, illetve 20 százalékkal.

Az FPÖ – amely épp a hétvégén választotta elnökké a konszolidált vonalat képviselő Norbert Hofert – már eddig is azt hangsúlyozta a kampányában, hogy velük kellene ismét koalíciót kötnie Kurznak. „Szavazzatok ránk, és ismét összeáll az ÖVP-FPÖ koalíció” – üzeni az FPÖ a választóknak, és nem is akárhogy: az Azonnalin már részletesen bemutattuk azt a videós műalkotást, amelyben Norbert Hofer és Sebastian Kurz (akit egy színész alakít) párterápián járnak, amelynek a végén természetesen az a megoldás, hogy folytassák együtt.

Most újabb darabbal jelentkezett az FPÖ: ennek a videónak a főszereplője a kocsmában magányosan iddogáló kamu-Kurz, és az őt felszedni próbáló hippi csaj.

A VIDEÓ RÖGTÖN ELEJT EGY MESTERI UTALÁST A KURZ ÁLLÍTÓLAGOS HOMOSZEXUALITÁSÁRÓL SZÓLÓ PLETYKÁKRA, A BEPRÓBÁLKOZÁS ELŐTT UGYANIS ODASZÓL A HIPPI LÁNYNAK A BARÁTNŐJE: „NEKED Ő SOSEM FOG ÖSSZEJÖNNI!”

„SZERELMI BÁNATOD VAN, TE SZEGÉNY?” – KÉRDEZI A LÁNY, MIRE A KAMU-KURZ: „NA IGEN, KÉT ÉV ALATT MÁR A MÁSODIK KAPCSOLATOMAT ROBBANTOTTAM SZÉT.”

„AKKOR VÉGRE EGY HALADÓ PARTNERRE VAN SZÜKSÉGED.”

„NEM TUDOM, NEM AKAROK TÖBBET EGYÁLTALÁN. AKKOR MEGINT BEAVATKOZIK A BORÚLÁTÓ SZÜLŐI HÁZAM” (EZ ITT EGY SZÓVICC AKAR LENNI: A SCHWARZMALEREI PESSZIMIZMUST JELENT, VISZONT A FEKETE SZÓ UTAL KURZ PÁRTJÁNAK AZ ÖVP-NEK A HAGYOMÁNYOS SZÍNÉRE IS, AMIT PONT KURZ CSERÉLT TÜRKIZRE A LEGUTÓBBI KAMPÁNYBAN.)

A LÁNYT NEM HATJA MEG AZ ELLENÉRV, HISZEN VELÜK AZ Ő BARÁTAI RENDSZERESEN HIPPI BULIKAT CSINÁLNAK VORALBERGBEN ÉS TIROLBAN. (EZEN TARTOMÁNYOKAT UGYANIS MÁR MOST ÖVP-ZÖLDEK KOALÍCIÓ VEZETI) KURZ KEZD IS MÁR ELGYENGÜLNI...

ÚGYHOGY A LÁNY ELŐ IS JÖN A FELTÉTELEKKEL, MIELŐTT BÁRMIBE IS BELEKEZDENÉNEK. ELŐSZÖR IS A KÜLFÖLDIEK MINIMÁLIS BIZTOSÍTÁSÁT EMELJÉK VISSZA, MÁSODSZOR PEDIG AZ AUTÓK SZÁZ FÖLÖTT KÖZLEKEDJENEK, ÉS DUPLÁZZÁK MEG A BENZINÁRAKAT.

HARMADSZOR PEDIG: NE LEGYEN TÖBB KITOLONCOLÁS, ÉS LEGYEN OLYAN BEVÁNDORLÁSI TÖRVÉNY, AMI A NAGYOBB BEVÁNDORLÁST LEHETŐVÉ TESZI. ENNEK KURZ MÉG ÖRÜL IS, HISZEN A BARÁTAI A NAGY CÉGEKNÉL MAJD ÖRÜLHETNEK AZ OLCSÓ MUNKAERŐNEK. 

ITT AZONBAN NORBERT HOFER KÖZBELÉP, HOGY ELMONDJA KURZNAK: A ZÖLDEKKEL NEM MŰKÖDHET. 

„ILYEN GYORSAN ELFORDULHAT VALAKI BALRA” – PANASZKODIK AZTÁN MÁR A NÉZŐNEK HOFER. „AKI AZ ÖVP-RE SZAVAZ, AZ RÖGTÖN A ZÖLDEKET IS MEGKAPJA MELLÉ, AKI VISZONT AZT AKARJA, HOGY AUSZTRIA A JÓ ÚTON FOLYTASSA, AZ AZ FPÖ-T ERŐSÍTI” – MONDJA HOFER A TANULSÁGOT KIFEJEZETTEN AZ ÖVP-SZAVAZÓKNAK.

Bár a Zöldek hatalmasat erősödtek (11-13 százalékot mérnek nekik most) a legutóbbi választás óta, amikor épp kiestek a parlamentből 3,8 százalékkal, azért nem annyira valószínű, hogy csak a Zöldekkel meglenne a többsége az ÖVP-nek, ahhoz feltehetően a liberális NEOS-t is be kéne venniük. A Zöldek eddig azt kommunikálták, hogy nem látnak esélyt arra, hogy koalícióra lépjenek Kurzékkal.

Nézd meg az FPÖ teljes műalkotását, érdemes!

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek