+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 18. szerda, 08:46
Izgalmas történet Észak-Oroszország mindennapjaiból, ahol egy Kaszást ábrázoló szoborból robbant ki a balhé.

Eddig nem sokat lehetett tudni az Oroszország észak-nyugati részén található Arhangleszk városáról, de egy ideje lázban tartja az internetet egy oda elhelyezett közlekedési tábla: a 350 ezer lakosú város vezetése kitalálta, hogy az állandó gyorshajtások ellen nem egy sima sebességkorlátoást jelző táblával veszi fel a harcot, hanem egy sokkal látványosabbal, ami a Kaszást ábrázolja, a kezében egy 60-as táblával – írja a BBC.

 

Bár a Kaszás szobra azonnal körbement az interneten, meglepően kevesen szerették: pár pozitív kritika befutott a városházára arról, hogy végre valami kreativitást látnak, de a környék többsége ízléstelennek tartotta. Egy levél szeirnt például a baleseteknek rendszeresen helyet adó úton talán nem kéne a halállal viccelődni, a városháza pedig költhette volna a szobor helyett közlekedési lámpákra is a pénzt. 

 

Ettől függetlenül ragaszkodnak hozzá, hiszen a Komszolszkojszkaja Pravda egyik városházi forrása szerint így végre tényleg mindenki ránéz a táblára még akkor is, ha valaki szerint Arhangleszk ettől a horror városa lett.

 

A Kaszáson folytatott vita viszont nem vált fordulatot kapott: a térfigyelők felvételei alapján valaki egy őszi éjszaka folyamán egyszerűen felpakolta a teherautójára a gyűlölt jelzőtáblát, és elvitte azt, hogy aztán pár nappal később egy kerítés mellett találják meg kidobva. A városháza ezt úgy tűnik, jelnek vette, és már most beígérték, hogy amint megjavítják a kaszáját, visszakerül a forgalomba, de a továbbiakban nem állandó helye lesz, hanem turnézni fog a városban a kiemelten balesetveszélyes részeken. 

 

FOTÓ: Arhangelszki városháza

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nyolc tagállam nem engedné a német elnökséget tárgyalni az EU-s pénzekről és a jogállamiságról, a Néppárt pedig nagyobb szigort szeretne: kemény tárgyalások lesznek.

Strache egy Bécs melletti jósnőhöz és egy dél-burgenlandi sámánhoz járt rontást levetetni és tanácsot kérni. Nem vicc.

Miért ilyen fontos ez a két találkozó? Milyen hatása lesz a tárgyalásoknak a belarusz helyzetre? És miért pont most találkozott Macron a belarusz ellenzék vezetőjével?

Szerintük a kormánynak nincs jobboldali ellenzéke, ezért.

A Fidesz-közeli elemzőcég közvélemény-kutatással támasztja alá, hogy mára annyi a balliberális médiatúlsúlynak.

Szerdán 717 embert nyilvánítottak gyógyultnak a hatóságok, a járvány azonban még mindig elég gyorsan terjed.

A XII. kerületben nagyon nem nézik jó szemmel, hogy Kovács Gergely a nyilvánosságban kritizálja az önkormányzat működését, még az MSZP-s képviselő is kiakadt emiatt. Megkérdeztük, hogy mi történt!

A hét kérdése

Két tévéinterjú, esszé, nyílt levél, egy uniós biztos lemondatása. Orbán Viktor még saját rajongóit is meglepte, hogy ennyire aktív lett a médiában. Mi folyik itt?

Azért ide elnéznénk

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás