+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 18. szerda, 08:46
Izgalmas történet Észak-Oroszország mindennapjaiból, ahol egy Kaszást ábrázoló szoborból robbant ki a balhé.

Eddig nem sokat lehetett tudni az Oroszország észak-nyugati részén található Arhangleszk városáról, de egy ideje lázban tartja az internetet egy oda elhelyezett közlekedési tábla: a 350 ezer lakosú város vezetése kitalálta, hogy az állandó gyorshajtások ellen nem egy sima sebességkorlátoást jelző táblával veszi fel a harcot, hanem egy sokkal látványosabbal, ami a Kaszást ábrázolja, a kezében egy 60-as táblával – írja a BBC.

 

Bár a Kaszás szobra azonnal körbement az interneten, meglepően kevesen szerették: pár pozitív kritika befutott a városházára arról, hogy végre valami kreativitást látnak, de a környék többsége ízléstelennek tartotta. Egy levél szeirnt például a baleseteknek rendszeresen helyet adó úton talán nem kéne a halállal viccelődni, a városháza pedig költhette volna a szobor helyett közlekedési lámpákra is a pénzt. 

 

Ettől függetlenül ragaszkodnak hozzá, hiszen a Komszolszkojszkaja Pravda egyik városházi forrása szerint így végre tényleg mindenki ránéz a táblára még akkor is, ha valaki szerint Arhangleszk ettől a horror városa lett.

 

A Kaszáson folytatott vita viszont nem vált fordulatot kapott: a térfigyelők felvételei alapján valaki egy őszi éjszaka folyamán egyszerűen felpakolta a teherautójára a gyűlölt jelzőtáblát, és elvitte azt, hogy aztán pár nappal később egy kerítés mellett találják meg kidobva. A városháza ezt úgy tűnik, jelnek vette, és már most beígérték, hogy amint megjavítják a kaszáját, visszakerül a forgalomba, de a továbbiakban nem állandó helye lesz, hanem turnézni fog a városban a kiemelten balesetveszélyes részeken. 

 

FOTÓ: Arhangelszki városháza

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Boszniában született német író, Saša Stanišić frankfurti beszédében bírálta Handkét.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

Borkai Zsolt a szexbotránya óta másodszor szólalt meg. Kérdésekre nem válaszolt.

Kilenc méter mély kútba esett egy kecske a fővárosban, tűzoltók kellettek a megmentéséhez. Videós cukiságkontent a politikába belefáradt olvasóknak!

Zelenszkij elnöksége óta az orosz és az ukrán közvélemény is pozitívabban tekint a másik országra, amellyel de facto egyébként háborúban áll.

És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak keresni kell.

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás