+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. szeptember 17. kedd, 08:37
Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután politikai menedékjogot kapott Ecuadortól, és az ország londoni nagykövetségén élt éveken át.

Míg nemrég ötmillió bolgár fizetése vált nyilvánossá az interneten, most az ecuadoriak szenvedtek el hasonló kellemetlenséget: jó eséllyel minden egyes lakos adatai kiszivároghattak – írja a CNN.

 

Ez azt jelenti, hogy többek közt az alábbi információk kerültek ki az online térbe:

 

teljes név, születés helye és dátuma, lakcím, e-mail cím, adószám, nemzeti személyazonosító jel, a foglalkoztatásról szóló információk, pénzügyi információk (például a banki ügyfelek számlájának egyenlege).

 

Az adatszivárgás során több mint húszmillió emberről, köztük hét millió kiskorúról szóló információk váltak ismerté. Ugyan a dél-amerikai országban csak 16,5 millióan élnek, azért lehet szó ennél is több adatról, mert a már elhunytakról szóló információk is napvilágot láthattak Ecuador illetékes hivatalának tájékoztatása szerint. Jelenleg még nem tudni, hogy hány élő ember és hány elhunyt adatai vannak a kiszivárogtatottak között.

 

Az viszont biztos: még a WikiLeakset alapító Julian Assange adatai is megtalálhatóak a kiszivárgott információk között, ugyanis ő 2012-től 2019-ig a londoni ecuadori nagykövetségen élt, miután politikai menedékjogot kapott az országtól. 

 

A hatalmas méretű adatszivárgást egy internetbiztonsággal foglalkozó cég, a vpnMentor vette észre egy rutin ellenőrzés során, és szeptember 11-én jelentették. Azóta az ecuadari hatóságok őrizetbe vették egy az ügyben feltehetően érintett cég, a Novaestrat jogi képviselőjét, William Roberto G.-t.

 

FOTÓ: Yamil Salinas Martínez / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezúttal „a megváltozott politikai helyzetre való tekintettel” a Magyar Közösség pártja borította a terveket, szélesebb együttműködést követelnek.

Újabb nem várt kanyarokat vett az elmúlt héten a brexit-saga, mi pedig röviden elmagyarázzuk, mi is folyik a briteknél!

Úgy tűnik, a koncertek napja lesz az idei október 23-a. Nyilvános Orbán-beszéd nem lesz, de Honeybeast és Quimby-koncert igen. Programajánló.

Férjétől elvette az FPÖ a Facebook-oldalát is, ő azonban beül a parlamentbe.

Mi volt a sikeres az ellenzéki stratégiában az önkormányzati választáson, és mit kellene csinálnia az ellenzéknek, ha 2022-ben győzni akar?

A védelmi miniszterré előlépett AKK nemzetközi biztonsági zónáról szóló javaslatáról a szocdem külügyminiszter utólag, SMS-ben értesült.

A liberálisok nagy reménysége túlélte az elmúlt hónapok botrányait, de második ciklusában már sokkal kisebb mozgástere lesz, mint eddig.

A hét kérdése

A ló néz, a csikó lát? Mi a legjobb kontextus Orbánhoz? Ez a hét kérdése az Azonnalin, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Szakértők magyarázzák el, mi folyik Rozsavában. Október 22-én a Corvinuson.

Tényleg mindenki ugyanazt akarja, amit a zöldek? Létezik zöld kapitalizmus? Tanácstalan Köztársaság október 25-én.

Bécsben, október 28-án!

Huszonnégy skandináv filmet vetítenek, közülük néhányat premier előtt lehet megnézni október 31-től november 6-ig.

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Az olasz büszkeség napján ezen kívül a legfontosabb kérdést is feltettük, amit Rómában érdemes. Videó, felirattal!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Bernie visszatért – zengte a több, mint húszezres tömeg. Helyszíni képriport a Queensbridge Parkból!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás