Boris Johnson Hulkhoz hasonlította az Egyesült Királyságot

Szerző: Pintér Bence
2019.09.16. 07:45

Minél mérgesebb, annál erősebb: nem épp úgy történik a zöld fordulat a brit miniszterelnöknél, ahogy arra számítanánk.

Boris Johnson Hulkhoz hasonlította az Egyesült Királyságot
Úgy fogja levetni bilincseit az Egyesült Királyság október 31-én, mint Bruce Banner, avagy a Hihehetetlen Hulk

– nyilatkozta Boris Johnson brit miniszterelnök a Daily Mailnek. Hulk a Marvel filmes- és képregényuniverzumának hőse, aki alapvetően egy szupererőkkel nem rendelkező tudós, aki ha dühös lesz, szupererős zöld lénnyé alakul át, aki annál erősebb, minél dühösebb, és általában mindent szétver maga körül. Mutatjuk:

A lényeg az, hogy

a hulkos hasonlattal Johnson arra célzott, hogy ha nem tud megállapodni az EU-val, akkor figyelmen kívül fogja hagyni a megállapodás nélküli kilépést tiltó törvényt,

tehát nem csak az országra, de saját magára is Hulkként tekint.

A kompromisszumképességét tehát egy általában törő-zúzó és kontrollálhatatlan képregényhőssel demonstráló Johnson egyébként hétfőn találkozik Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, hogy előrelendítsék a tárgyalásokat. A brit miniszterelnök elmondta, hogy nagyon magabiztos, szerinte jó irányba haladnak a tárgyalások, bár ezzel az EU-tisztviselők nem értenek egyet.

Nem Boris Johnson az első, aki képregényes hasonlattal magyarázza el a politikát: Petróczi Rafael tavaly az Azonnalin a Marvel-univerzum segítségével magyarázta el a Fidesz politikai kommunikációját.

FOTÓ: Pxhere

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek