Szenteltvizet szórtak egy orosz városra, hogy kigyógyítsák az alkoholizmusból

Szerző: Kiss Dániel
2019.09.13. 17:37

Repülőről szórták a légi áldást Tverre, hogy megmentsék az alkoholizmustól és a paráználkodástól.

Szenteltvizet szórtak egy orosz városra, hogy kigyógyítsák az alkoholizmusból

Különleges égbéli beavatkozást ejtett meg az ortodox egyház a Moszkvától nem olyan messze, a Volga mentén fekvő Tver városa fölött. A The Moscow Times beszámolója szerint az összorosz józanság napjának – nem vicc, tényleg van ilyen szeptember 11-én – alkalmából

négy pravoszláv pap 200-300 méteres magasságból, 70 liter szenteltvízzel szőnyegbombázta meg Tvert.

Az nem derült ki, hogy mi alapján számolták ki azt, hogy a vizesballonokba gyűjtött 70 liter elég lesz a városnagyságú alkoholizmus és paráználkodás kigyógyítására, de legyen ez az egyház titka. 

Mindenesetre a repülő fedélzetén tartózkodott még egy házaspár is, akik azt állították, hogy a férj bámulatos módon kigyógyult alkoholizmusából, illetve a papok magukkal vittek két ikont is: az alkohol- és drogfüggőséget gyógyító Kimeríthetelen Kehely, valamint Keresztelő Szent János szentképeit. 

„Minden betegséget vírus okoz, a vírus pedig egy démon. Tehát bármilyen kór alapvetően egy lelki betegség”

– magyarázta az egyik pap. 

Arra a kérdésre, hogy szerintük a helyiek komolyan fogják venni-e az égből jövő beavatkozást, az egyik pap leszögezte: „Nevessenek csak, mi addig tesszük a dolgunkat”. 

Valakik azonban komolyan fogják venni a magasból aláhulló gyógyítást, hiszen az orosz ortodox egyház meglehetősen sok hívet tudhat a háta mögött. Itt van néhány fotó arról, hogy hány embert is tudnak mozgósítani egy, a cári időkre emlékeztető felvonuláshoz Szentpéterváron. 

FOTÓ: Vesti Tver / Youtube

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek