Miskolc: rossz közbiztonság, munkanélküliség, de életérzés!

2019.09.12. 07:15

Igazán nem mondhatnánk, hogy Miskolc a legjobb hírű városa az országnak, de az ott lakók minden problémájával együtt szeretik. Mi azért megkérdeztük azt is a szép dolgok mellett, hogy min változtatnának. Videó!

Ha már Miskolcra látogattunk, hogy meginterjúvoljuk Veres Pált, a borsodi város ellenzéki polgármesterjelöltjét, akkor már tettünk is pár kört a főutcán, hogy megkérdezzük a lakosokat, ők mit szeretnek és mit nem a városukban.

A legtöbb válaszoló szerint a közbiztonsággal vannak problémák, de szóba kerültek a „nemzetiségek”, mások a szegénységet mondták, de például találkoztunk egy kedves nénivel, aki

Svédországból költözött haza svéd férjével Miskolcra, mert ahol éltek, nagyon sok volt a migráns.

A problémák sorolása is változatos volt, de az előnyöké is: van, aki szerint Miskolcon egyszerűen mindig van mit csinálni, szeretik a jó levegőt, de egy diák szerint úgy általában semmi jó nincs ott valójában, de természetesen a legmeghatóbb az a gondolat, ami szerint borsodinak lenni egyszerűen egy életérzés, és ezért nem is érdemes onnan elmenni sehova a problémák ellenére sem.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek