Hidegen hagy, ki indul és ki nem, mondja a pécsi ellenzéki jelölt az Azonnalinak

2019.09.12. 15:18

Egyedül fideszes ellenfelét veszi komolyan Péterffy Attila, a pécsi ellenzék polgármesterjelöltje, ám őt is alkalmatlannak tartja. Villáminterjú pultozás közben!

Hidegen hagy, ki indul és ki nem, mondja a pécsi ellenzéki jelölt az Azonnalinak

Már le kellett adni az ajánlásokat, ön viszont még mindig aláírást gyűjt. Miért?

Két céllal tesszük. Az egyik, hogy minden nap, minden órában találkozhassak a pécsiekkel, tudjak velük beszélgetni a problémáikról és lehetőségeikről. A másik, hogy ezek támogató aláírások, ahol azt a kérdést tesszük fel, hogy akarják-e azt, hogy a következő ötéves ciklusban hozzányúljunk az ingatlanadóhoz.

Óvatosan az aláírásgyűjtéssel, a budapesti 8. kerületben megszívta ezzel az ellenzéki jelölt.

Személyiségi jogokat érintő adatot nem gyűjtünk, a személyi számmal nem operálunk.

Ezeket tehát ha akarná, se tudná leadni. Lehet viszont tudni, hogy kiknek sikerült összegyűjteni Pécsen a megfelelő számú aláírást: az LMP-s Kóbor Józsefnek igen, a mihazánkos Sándor Zoltánnak nem. Mit szól ahhoz, hogy nem csak a fideszes Vári Attila lesz az ellenfele, de egy LMP-s polgármesterjelölt is?

Nagyon hidegen hagy, ki indul és ki nem.

Sokan mondják, hogy az LMP különindulása leginkább öntől vehet el szavazókat. Így látja ezt ön is?

Nagyon nem így gondolom. Én Vári Attilát tartom a legkomolyabb ellenfélnek. Ám mivel őt alkalmatlannak tartom a polgármestererségre, éppen ezért azt gondolom, hogy a kettőnk versenyében nincs esélye. A többiekkel nem foglalkozom, esetükben érdemi támogatottsággal nem számolok.

Vannak belső használatra szánt közvélemény-kutatásaik, amikre ez a magabiztosság támaszkodik?

Vannak.

Mit mondanak még ezek a kutatások?

Erről nem szeretnék nyilatkozni. Azért mérjük a hangulatot és a pécsiek gondolkodását, hogy ha kell, tudjunk még finomítani a kampányon. De azt látom, nem nagyon kell, jó úton haladunk, ezért vagyok optimista.

ILYEN KAMPÁNYAJÁNDÉKOKAT LEHET ELVINNI PÉTERFFY STANDJÁRÓL

Fideszes ellenfele, Vári Attila az óriásplakátjain azzal kampányol, hogy Pécset sikervárossá kell tenni. Mit érthet Pécs leendő sikerváros-jellegén Vári egy 2009 óta tartó fideszes városvezetéssel a háta mögött?

Gondolom, azért szeretne most sikervárost csinálni Pécsből, mert eddig nem sikerült nekik. Én nem sikervárost szeretnék, hanem virágzó és pezsgő Pécset. Ha sikerül fejlesztenünk a gazdaságot, a turizmust, megoldani a lakhatási problémákat és kimozdítanunk a kultúrát a tetszhalott állapotából, akkor Pécs fejlődő pályára áll.

Vári egy sor kormányzati prominenssel találkozik a kampányban, akik megígérik neki, hogy támogatják a programját. Önt nem keresik meg a kormánypozícióban lévő politikusok, hogy találkozzanak önnel?

Engem már ismernek. De a választást követően gondolom, fogunk beszélni a választást követően. Én ráérek akkor tárgyalni velük.

Azt is mondják a fideszes kormányzati prominensek, hogy támogatják Vári programját, ezért kell a pécsieknek a kormánypárti jelöltre szavazniuk.

Ez kicsit ellentmondásos. Bár azt mondják, hogy nagyon támogatják Vári Attilát és az ő programját, csakhogy eközben nincs mit és nincs kit támogatniuk.

Vári Attila budatétényiként választási program és elképzelések nélkül abban bízik Pécsen, amiben Páva Zsolt is bízott eddig: hogy vagy kap támogatást, vagy nem. Ilyen tétlen vezetést nem szeretnék látni a továbbiakban Pécs élén,

azt szeretném, ha a pécsiek saját kezükbe vennék a sorsukat, és erre most akkor van esély, ha az ellenzéki gondolkodásúak elmennek szavazni.

Itt az aláírásgyűjtő pultján az az egyik szlogen, hogy Páva helyett Péterffyt. A még regnáló polgármester, Páva Zsolt pont az Azonnalinak mondta azt nagyjából egy hónapja, hogy megválasztása esetén akár egy ellenzéki polgármesternek is segítene tanácsokkal. Elfogadná ezt tőle?

Mint sok minden máson, így ezen a lehetőségen is majd október 15-ét követően fogok gondolkodni.

Azért kérdezzük, mert az Azonnalinak adott tavaszi nagyinterjújában ön azért pozitív hangon beszélt Páva Zsoltról.

Nem, csak nem akartam sértegetni vagy alábecsülni. Most sem akarom.

FOTÓK: Bukovics Martin, Pécs / Azonnali

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek