A fideszesre szavaz a pécsi mihazánkos, aki nem tudott elindulni

Szerző: Bakó Bea
2019.09.12. 15:22

Nem tudott ötszáz aláírást összegyűjteni Pécsen a szélsőjobbos Mi Hazánk DNS-kutató jelöltje, aki az Azonnalinak elárulta: ha már ő nem indulhat, leszavaz a fideszes Vári Attilára.

A fideszesre szavaz a pécsi mihazánkos, aki nem tudott elindulni

Pécsen elég izgalmasnak ígérkezik az október 13-i önkormányzati választás. A várost eddig vezető fideszes Páva Zsolt – akinek az utóbbi két évben egy gyámkodó testület ül a nyakán a város tragikus anyagi helyzete miatt – nem indul újra a polgármesteri tisztségért, helyette a Fidesz Vári Attila vízilabdázót, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. igazgatóját indítja. Az ellenzéki pártok közül az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik Péterffy Attila, a Pécsi Hőerőmű korábbi igazgatója mögött sorakozott fel. Ezen minőségében a keze benne volt a mecseki tarvágásokban, ezért az LMP nem volt hajlandó beállni mögé, és saját jelöltet indított Kóbor József jelenlegi önkormányzati képviselőjük személyében. Ezen kívül saját jelöltet indított volna a Mi Hazánk is, méghozzá Sándor Zoltán egyetemi docenst, a PTE orvosi karának DNS-kutatóját.

Sándor Zoltánnak azonban nem jött össze az indulás, ugyanis nem tudta összegyűjteni az ehhez szükséges ötszáz aláírást. Hogy ez annak a jele, hogy a Pécsiek ennyire kevéssé fogékonyak a Mi Hazánk által képviselt szélsőjobbra, vagy ők bénáztak el valamit, azt e-mailben kérdeztük meg Sándortól.

Mint kiderült, 51 ajánlás (vagyis kábé a szükségesnek a tíz százaléka) választotta el őt attól, hogy polgármesterjelölt lehessen: 449 érvényes ajánlást gyűjtött össze, míg a párt képviselőjelölt-jelöltjei közül háromnak sikerült összeszedni a körzetenként változó számú, 60-80 közötti szükséges aláírást – Pécsen összesen 18 egyéni választókerület van. Mindennek a fő oka Sándor szerint a rutintalanság volt. Mint írta, ő és a tagjaik nagy része még nem vettek részt ilyen áláírásgyűjtésben.

„Ezért számos elemi hibát elkövettünk. Például összegyűjtöttük a megfelelő számú aláírást az egyik tagunknak, de aztán elfelejtettük aláírni a gyűjtőlapot, így három ajánlással kevesebbet hitelesítettek a szükségesnél”

– sorolta a példákat a Mi Hazánk mégsem jelöltje, hozzátéve, hogy későn kezdték a gyűjtést és az utolsó nap adták le az íveket, így már korrigálni se lehetett.

Arra a kérdésre, hogy kire szavazzanak akkor a Mi Hazánk szavazói, nem adott egyértelmű választ: ahol indul mihazánkos önkormányzatiképviselő-jelölt, ott szavazzanak arra, egyébként meg mindenki el tudja dönteni, ki a szimpatikus számára.

Ő mindenesetre jobboldaliként a fideszes polgármesterjelöltre, Vári Attilára fog szavazni

– tette még hozzá.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek