Választási paktumot kötne a brexitpárti Nigel Farage a tory Boris Johnsonnal

Szerző: Pintér Bence
2019.09.11. 19:48

A Brexit Párt elnöke nyolcvan körzetet kér a tory-któl, valamint egy ígéretet arra, hogy megállapodás nélkül lépnek ki az EU-ból.

Választási paktumot kötne a brexitpárti Nigel Farage a tory Boris Johnsonnal

Miközben a brit parlamentet kényszerszünetre küldte – amit egy skót bíróság vitat –, kormánya pedig azon gondolkozik, hogyan tegye működőképessé elődje, Theresa May megállapodását az EU-val,

Boris Johnson miniszterelnök megnemtámadási ajánlatot kapott Nigel Farage-tól, a Brexit Párt elnökétől.

Az EU-ellenes agendát korábban a UKIP nevű párt színeiben felfuttató Farage azt ajánlja a nyilvánosság előtt a 2016-ban a vele együtt az EU-ból való kilépés mellett kampányoló konzervatív politikusnak, hogy együtt kötelezzék el magukat a megállapodás nélküli kilépés mellett, és hogy a konzervatívok adjanak át nekik nyolcvan körzetet egy esetleges következő választáson, hogy együtt egy erős brexitpárti többséget alkossanak – ez azt jelenti, hogy Farage nem indítana jelölteket a többi körzetben a konzervatív jelöltek megsegítésére.

Johnson azonban rövid úton elutasította a megállapodást Farage-dzsel, mivel korábban is mondta: nem akar paktumot kötni,

és ennél részletesebben nem kommentálta a dolgot.

A Brexit Párt elnöke szerint Theresa May korábbi miniszterelnök megállapodása – aminek visszahozásán valamilyen módosított formában most London gondolkodik – még az ír határ átjárhatóságát biztosító mechanizmus nélkül is a világtörténelem legrosszabb megállapodása, és ha Johnson azt szeretné bármilyen formában visszahozni, akkor küzdeni fognak ellene minden egyes választókörzetben egy esetleges választáson.

Farage szerint az egyetlen jó megállapodás az, ha megállapodás nélkül lépnek ki az EU-ból.

FOTÓ: Gage Skidmore / Flickr

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek