+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. szeptember 10. kedd, 15:48
Nemcsak a legtöbb választásra jogosult polgár jut Újbudára, de a legtöbb polgármesterjelölt is a XI. kerületben tűnt fel. Többek közt a Mi Hazánk, a Munkáspárt és Puzsér Róberték is szeretnék, ha tőlük kerülne ki a kerület új vezetője.

Összesen hét polgármesterjelölt bukkant fel a hétfőn lezárult ajánlásgyűjtési időszak végéig a XI. kerületben. A Fidesz-KDNP és az ellenzéki pártok jelöltjein túl a Munkáspárttól a Mi Hazánk Mozgalmon át egészen Puzsér Róberték egyesületéig indítanának embert a kerületvezetői posztért. Ezzel Újbuda lett az a kerület a fővárosban, ahol a legtöbb polgármesterjelölt mérettetné meg magát – vette észre az Azonnali.

 

Újbuda egyébként az a kerület is egyben, ahol a legnagyobb a népességszám, így itt van a legtöbb választásra jogosult polgár is: 108 ezer fő.

 

A XI. kerületben már legutóbb, 2014-ben is nagy volt a verseny a polgármesteri székért, igaz, akkor még az ellenzéki pártok nem fogtak össze egymással. Így akkor még az alábbi öt szervezet indított jelöltet a polgármesterséget elnyerő Fidesz-KDNP színeiben induló Hoffmann Tamáson kívül: az MSZP, a Jobbik, az LMP, a liberálisok és a Szociáldemokraták nevű párt. Akkor Hoffmann 46,6 százalékot ért el, míg a szocialista Molnár Gyula 41,4 százalékot.

 

Az idei évre viszont jelentősen megváltozott a kínálat: míg a kormánypártok jelöltje, Hoffmann Tamás maradt, addig az ellenzéki pártok összefogtak. Vagyis a polgármester legesélyesebb kihívója jelenleg a DK-s László Imre, akit az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP is támogatnak jelölőszervezetként.

 

Rajtuk kívül – Budán egyedüli kerületként – indít itt polgármesterjelöltet a Mi Hazánk Mozgalom Kubínyi Tamás személyében, akit a MIÉP és a Független Kisgazdapárt is támogat.

 

Utóbbi politikusokat már jogerősen is nyilvántartásba vették a valasztas.hu szerint. Ugyanakkor rajtuk kívül is vannak még indulók, akik adtak le még hitelesítésre váró aláírásokat. Például Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt egyesülete, az Állampolgárok a Centrumban itt indít egyedül polgármesterjelöltet, Lengyel Domokost. Bár hivatalosan őt még nem vették nyilvántartásba, úgy tudjuk, neki is sikerült elegendő érvényes aláírást összeszednie.

 

HOFFMANN TAMÁS, ÚJBUDA FIDESZES POLGÁRMESTERE. FOTÓ: FB

 

Az újbudai indulók között van a Munkáspárt jelöltje is, Benyovszky Gábor, rajta kívül pedig függetlenként Görög Krisztián, illetve a Demokrata Párt színeiben Kósa Sándor indulnak.

 

Arról, hogy milyen sorrendben lesznek a jelöltek a szavazólapon, hétfőn döntött a helyi választási bizottság. Eszerint az alábbi módon tüntetik fel majd az indulókat, ha minden jelöltet nyilvántartásba vesznek:

 

1. Görög Krisztián – független

2. Hoffmann Tamás – Fidesz-KDNP

3. Kósa Sándor – Demokrata Párt

4. Lengyel Domokos – Állampolgárok a Centrumban Egyesület

5. Kubínyi Tamás – Mi Hazánk – MIÉP – FKGP

6. László Imre – Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP

7. Benyovszky Gábor – Magyar Munkáspárt

 

FOTÓ: Hoffmann Tamás / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután Salvini 2018 tavaszán elárulta a többi olasz jobboldali pártot az Öt Csillag Mozgalommal való kormányzás kedvéért, most, hogy kitaktikázta magát a hatalomból, azok békejobbot nyújtottak neki.

Egyelőre az élettani hatásait tesztelték az eddigi leghosszabb repülőútnak, ráadásul rakomány és csomagok nélkül indult a gép.

A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor azzal bizonyítja jó szándékát.

Kína hivatalosan még csak nem is jelezte, miért halasztják el a Volt egyszer egy Hollywood című film premierjét.

Ha jogerős lesz az illetékes területi választási bizottság döntése, november 10-én kell ismét szavazniuk a jászberényieknek.

Nagyobb baja is van Győrnek a polgármester szexbotrányánál: csúcsidőben folyamatosan maradnak ki a buszok, megoldás egyelőre nem látszik.

A hatóságok nem örültek neki különösebben, hogy elkezdene rendesen bánni felhasználói adataival a közösségi oldal, de Zuckerbergék őket is megpróbálják segíteni.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás