+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. szeptember 6. péntek, 18:05
Vajon húzott-e fel valaki az elmúlt években Nigel Farage arcát viselő kotont, és emlékszik-e még valaki rá, mikor a brexitpárti brit vezér összecsapott Bob Geldoffal a Temzén? Na és az megvolt, mikor a Who énekese elküldte a fenébe az EU-t? Tíz példával bizonyítjuk, hogy a brexit nem több, mint a brit filmipar legügyesebb terméke az elmúlt évekből!

A minap viccelődtünk egy kicsit azon, hogy a 2016 óta húzódó brexitmizéria igazából pont olyan, mint egy jó kis brit irodai komédia, azt leszámítva persze, hogy milliók élete függ attól, hogy a brit politikai osztály három éve képtelen kilépni az Európai Unióból.

 

Aki eddig nem hitte el, hogy ezt az egészet a világ legtehetségesebb írói írják, annak kigyűjtöttünk tíz abszurd pillanatot a Kilépés nélküli brexit eddigi évadaiból!

 

10. Amikor a The Who énekese elküldte a picsába az EU-t

 

„We don’t get fooled again!” – annyiszor énekelte már Roger Daltrey, a Who énekese a politikából való kiábrándulás egyik himnuszát, hogy amikor arról kérdezték, hogy milyen hatással lesz a brit rockzenére a brexit, kicsit elszakadt nála a cérna.

 

Először kiosztotta a riportert, hogy ők a „kibaszott EU” előtt is turnéztak Európában,

 

aztán otthagyta az interjút, de még visszafordult, hogy közölje: ha azt akarja a riporter, hogy egy „kibaszott maffia” irányítsa, akkor maradjon ő az EU-ban nyugodtan, ami szerinte olyan, mint a FIFA.

 

 

9. Amikor Bob Geldof és Nigel Farage hajói megütköztek a Temzén

 

Bár a sorozat még kereste a hangját, már akkor el kellett volna kezdeni gyanakodni, mikor a 2016-os népszavazás előtt egy héttel a kilépéspárti UKIP első embere,

 

Nigel Farage pár brexitpárti halász hajójával együtt megütközött a zenész Bob Geldof jachtjával a Temzén,

 

aminek egy pontján a Live Aid szervezéséről ismert brit zenész azt kiabálta egy mikrofonba, hogy „az Egyesült Királyságnak van a második legnagyobb kvótája halászatra Európában Dánia után”.

 

Nézzétek meg magatok lent, vagy olvassátok el róla ezt a cikket.

 

 

8. Amikor a tory-k levelet írtak Mr. Tebiztos Kibaszottulviccelsznek

 

Apró pillanat, de mintha csak az Office-ból lopták volna:

 

a Konzervatív Párt kiküldött egy levelet egy idős házaspárnak, amit Mr. Tebiztos Kibaszottulviccelsznek címeztek.

 

A házaspár szomszédja tette fel Twitterre a Theresa May által aláírt pénzkunyeráló levelet, amelynek címzetje Mr. Youmustbe Fuckingjoking volt. Azóta sincs magyarázat rá, hogy ez hogy történt, de a párt bocsánatot kért.

 

7. Amikor a Facebook alkalmazta a Liberális Demokraták volt elnökét

 

Donald Trump amerikai elnökké választása és a brexit volt az a két nagy esemény, amelynek mentén egyre inkább elkezdett arról beszélni a világ, hogy talán kezdeni kéne valamit azzal, hogy a Facebook megjelenése befolyásolja a politika világát.

 

Mi sem szórakoztatóbb tehát, mint hogy a bentmaradás mellett kampányoló liberális demokraták egykori vezére, a brexitszavazást életre hívó konzervatív David Cameron miniszterelnök helyettese,

 

 

Clegg azóta rendszeresen nyilatkozik is arról, hogy a Facebook semmi rosszat nem csinált a brexitkampányban. Khm, khm, Cambridge Analytica?

 

6. Amikor Nigel Farage fejével ellátott kotont kezdtek árulni

 

Bár a momentumos kotont a nyáron elég hasznos repiajándéknak ítéltük,

 

nehéz elképzelni, hogy szexuális aktus lesz abból, ha Nigel Farage arcát nézed meg a dolog előtt.

 

És mégis:


HASZNÁLD AKKOR, AMIKOR KEMÉNY BREXITED VAN (MICHAEL CRICK / TWITTER)

 

5. Amikor Európa nemzetei megsegítették a briteket

 

A Kilépés nélküli brexitben persze nem csak a britek, de az európaiak is kiveszik a részüket: nem csak Orbán Viktor kormánya győzködte a briteket a bentmaradásról,

 

a franciák egyenesen croissant-okat vittek a csatorna túloldalára,

 

hogy meggyőzzék történelmi ellenfeleiket arról, hogy inkább maradjanak az EU-ban.

 

Még ennél is jobb ötlettel álltak elő a hollandok, akik a brexit most tervezett időpontjára bulit szerveztek a tengerpartra, hogy élőben nézhessék végig az EU-ban maradó polgárok a britek kilépését.

 

4. Amikor Theresa May táncolt

 

Talán nem tévedünk, mikor azt állítjuk, hogy a táncoló politikus szerepében eddig egyedül Barack Obama egykori amerikai elnök és talán Gyurcsány Ferenc alkotott pozitív értelemben maradandót.

 

Az mindenesetre biztos, hogy az ABBA Dancing Queen című slágerére táncba kezdő Theresa May nem a legnagyobb táncosként kerül be a történelembe:

 

 

Ami igazán durva, hogy a sorozat ezen része olyan sikeresnek bizonyult, hogy a készítők még egyszer elsütötték a poént:

 

 

3. Amikor Jean-Claude Juncker parodizálta Theresa May táncát

 

Nagy mókamestert veszít az Európai Unió idén azzal, hogy lejár Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének megbízatása.

 

Az Orbán Viktort néha pofozgató, néha ráncigáló luxemburgi politikus nem tudta megállni, hogy ne parodizálja May-t:

 

 

Persze később tagadta, hogy gúnyolódott volna.

 

2. Amikor a világ megismerte Jacob Rees-Moggot

 

Ki a Kilépés nélküli brexit legnagyobb sztárja? Boris Johnson? Nigel Farage? Egy fenét,

 

ha valamit köszönhet a világ a sorozatnak, az az, hogy megismerhette a viktoriánus Britannia legfőbb rajongóját, Jacob Rees-Moggot,

 

aki pont úgy beszél, gondolkodik, öltözik és tevékenykedik, mintha a tizenkilencedik századból lépett volna elő, már amikor nem éppen a brit parlament első soraiban lazázik:

 

 

Az ultrakonzervatív, katolikus, keményvonalas brexitpárti Rees-Mogg egyértelműen a sorozat legjobb karaktere. Sajnos a nemrég megjelent könyve nem fogyott valami jól.

 

1. Amikor Boris Johnsont kiengedték az emberek közé

 

Amikor Boris Johnson miniszterelnök a brit parlamentben ütközik meg ellenfeleivel, akkor nagyon szeret a brit emberekkel érvelni, miszerint a brit emberek döntöttek, és a brit emberek döntsenek most is választásokon,

 

szóval egészen szórakoztató, mikor Boris Johnson élőben találkozik olyan valódi brit emberekkel, akik éppen nem vele értenek egyet.

 

Csak az elmúlt nap terméséből válogatva itt van az ember a videó elején, aki kedélyesen megszorongatja Johnson kezét, majd közli vele szívélyes hangon, hogy húzzon el a városából:

 

 

Aztán itt a fickó a fenti videóból részletesebben, aki elég keményen letolja a miniszterelnököt, hogy mit parolázik Leeds-ben, amikor Brüsszelben kéne kitárgyalnia a kilépés feltételeit:

 

 

Az első komikus geget még egész jól is kezeli a miniszterelnököt alakító színész, akit nyilván nem tájékoztattak előre a jelentről, a második esetben azonban látszik, hogy nagyon hiányzott szegény mellől a súgó,

 

de hát pont az ilyen életszagú pillanatoktól lesz ez a sorozat az idei év legnagyobb slágere a szigetországban és a kontinensen is.

 

NYITÓKÉP: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás