Hatezer aláírást adtak le Puzsérék

2019.09.06. 13:14

Puzsér pénteken bejelentette: leadták a főpolgármester-jelölti induláshoz szükséges aláírásokat. Annyira sokkal nem többet, mint a szükséges ötezer.

Hatezer aláírást adtak le Puzsérék

„A centrum él, alternatívát fogunk képezni” – mondta Puzsér Róbert a fővárosi városháza előtt pénteken, ahol bejelentette, hogy összegyűjtötték az ajánlásokat főpolgármester-jelölti indulásához.

6316 aláírást gyűjtöttek össze,

vagyis maximum 1316 lehet érvénytelen ahhoz, hogy a szükséges ötezer meglegyen. Ezzel ők is tisztában vannak, a Sétáló Budapest oldalra ki is írta Puzsér stábja, hogy: „Teljesen azonban nem adhatjuk át magunkat az ünneplésnek, mert nem akarunk az a sprinter lenni, aki a cél előtt pár méterrel elkezd ünnepelni és emiatt elveszti a versenyt. Óriási teljesítmény, hogy leadtunk ennyi ajánlást, de biztosra kell mennünk, gyűjtünk tovább, hogy kompenzáljuk az óhatatlanul is előforduló érvénytelen aláírásokat.”

Zaránd Péter, Puzsér kampányfőnöke a városháza előtt azt mondta: 125 aktivistával dolgoztak, és arra is utalt: az ajánlásokat gyorsan és könnyen összegyűjtő riválisaiknál felmerül, hogy ők már eleve készen lévő listából dolgoztak. Újságírói kérdésre Puzsér elmondta: jórészt negyven év alattiak írtak alá neki.

Az Azonnali kérdésére, hogy hány százalékkal lenne elégedett, nem mondott konkrét számot. Tulajdonképpen ez mindegy, hiszen Puzsér nem tudja, hogy a budapestiek „törzsi gyűlölete” és elittel való engedetlensége milyen fokú. Ő nem hiszi, hogy a kis mozgalmukkal képesek lennének felülírni társadalmi, kulturális folyamatokat és beidegződéseket, ilyen illúzióik nincsenek. Ha nem lehet szembemenni a törzsi háborúval, az ki fog derülni, épp ezért nem is foglalkoznak a számokkal és a mérésekkel.

Attól nem kell máshogy csinálnia semmit, hogy 1, 10 vagy 30 százalékra mérik, hiszen nem a sikerhez rendelik a programot, hanem a programhoz rendelik a sikert.

A siker érdekében nem fogják a víziójukat lecserélni – mondta az Azonnalinak Puzsér a sajtótájékoztató után.

A sajtótájékoztatóról itt nézhetitek vissza az Azonnali élő videóját:

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek