+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Ruttkay Lili & Petróczi Rafael
2019. szeptember 1. vasárnap, 10:03
Karácsony Gergely szombaton tartotta főpolgármester-jelölti kampánynyitó rendezvényét. Az Azonnali arról kérdezte a megjelenteket, hogy tudnak-e mondani akár csak egy jó dolgot, amit Tarlós István véghezvitt az elmúlt években, illetve hogy nem félnek-e attól, hogy a Fidesz ellehetetlenítené Karácsony Gergelyt, ha ő győzne október 13-án.

Nagy kivetítővel, sztárfellépőkkel – mint Dés László zenész vagy Szabó Kimmel Tamás színész –, illetve a közös polgármesterjelölteket bemutató standfergeteggel várta az ellenzéki szavazókat Karácsony Gergely, aki szombaton a Szabadság téren tartotta főpolgármester-jelölti kampánynyitóját.

 

De vajon tudnak-e mondani a szimpatizánsai akár csak egyetlen jó dolgot, amit Tarlós István tett az elmúlt években? Na és miben méltatná ellenfelét maga Karácsony Gergely? (Az ellenzéki főpolgármester-jelölttel készített gyorsinterjúnk, ahol kifaggattuk Karácsonyt arról is, hogy mit tanult Isztambul ellenzéki polgármesterétől, itt olvasható.)

 

Karácsony az Azonnalinak elmondta, hogy a politikai ellenfeleik munkájában is meg kell látni a jót, és

 

fel is sorolta, hogy mennyi mindennek örül Budapesten, kezdve a BKK létrehozásától egészen a különböző városfejlesztési programokig.

 

Azért persze nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy kritikával is éljen: a BKK kapcsán sérelmezte, hogy attól komoly hatásköröket vontak meg, illetve hogy nem olyan jó vezetők állnak most az élén, mint korábban.

 

A szimpatizánsok nagy részének viszont semmi jó nem jutott eszébe.

 

Tarlós István legnagyobb érdeme egy megszólaló szerint például pusztán annyi, hogy „sokkal rosszabbá nem tette a várost”.

 

De kell-e tartani attól, hogy amennyiben Karácsony Gergely lesz Budapest főpolgármestere, a Fidesz keresztbe fog tenni neki, és jogköröket fog elvonni az újdonsült városvezetőtől? Volt olyan, aki a fiatalabb politikai nemzedéktől vár a problémára gyógyírt, de olyan is, aki szerint Kálmán Olga alpolgármestersége lenne a megoldás.

 

Na de mit szólnak ezekhez az ellenzék más prominens arcai? Miben bízik Vágó István, a DK elnökségi tagja, és tud-e valami érdemit mondani az éppen a Momentumba belépett Nagy Blanka azon kívül, hogy fel kell készülni mindenre?

 

Mi az, amit Baranyi Krisztina, a ferencvárosi közös polgármesterjelölt szerint Tarlós István kivert Orbán Viktorból, akár szó szerint? A videóból kiderül.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Míg a nyolcadik kerületi választási bizottság két, feltételezésen alapuló cikk miatt elmarasztalta Pikó Andrásékat, a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a határozatot.

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután korábban menedékjogot kapott a dél-amerikai országtól.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás