+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. szeptember 1. vasárnap, 20:00
A Tennessee állambeli pap azt követően döntött a könyvek iskolai betiltása mellett, hogy amerikai és római ördögűzőkkel konzultált.

Bár már tizenkét év is eltelt a varázslótanonc Harry Potterről szóló könyvsorozat utolsó részének bemutatása óta, úgy tűnik, még mindig nem hagyja nyugodni a kedélyeket a széria. Egy, az amerikai Tennesse államban található római katolikus iskola polcairól ugyanis azért kellett levenni a Harry Potter-könyveket, mert az egyik pap szerint valódi varázsigéket és átkokat írt le a szerző. Vagyis úgy véli: akik olvassák, gonosz szellemek megidézését kockáztatják – írja az Independent.

 

Azt, hogy pontosan miért döntött a könyvek betiltása mellett, az érintett pap, Dan Reehill egy e-mailben magyarázta el a gyerekek szüleinek.

 

Ebben arra hivatkozik: döntése előtt konzultált amerikai, illetve római ördögűzőkkel, akik a könyvek eltávolítását javasolták.

 

Az érintett egyházmegyét felügyelő Rebecca Hammel azt nyilatkozta a Tennessean nevű lapnak: miután a katolikus egyháznak nincsen hivatalos álláspontja a Harry Potter-sorozatról, ezért az ügyben a végső szó joga a papot illeti meg. Hozzátette: ha a szülők úgy döntenek, az iskola nem fogja megakadályozni a diákokat a könyvek elolvasásában.

 

Tavasszal egyébként egy lengyel pap égetett Harry Potter-köteteket, miután szerinte az okkultizmushoz és mágiához kapcsolódnak. Később azért elnézést kért cselekedete miatt.  

 

A világsikert arató, brit J.K. Rowling által írt Harry Potter könyvek 1997 és 2007 között jelentek meg, hét kötet készült, amelyeket meg is filmesítettek.

 

FOTÓ: Lozikiki / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit a kávézóban. A hat alkalmazottból mára egy maradt, ő sem kap teljes bért.

Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös '22-es miniszterelnök-jelöltje.

Nyithassanak meg korlátozottan a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak, mozik – Ujhelyi István ezt kéri a kormánytól.

Nem teljes kapacitással ugyan, de október óta végre újra üzemelhetnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor második félévtől kinyitnak az iskolák is az országban.

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás