+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. szeptember 1. vasárnap, 20:00
A Tennessee állambeli pap azt követően döntött a könyvek iskolai betiltása mellett, hogy amerikai és római ördögűzőkkel konzultált.

Bár már tizenkét év is eltelt a varázslótanonc Harry Potterről szóló könyvsorozat utolsó részének bemutatása óta, úgy tűnik, még mindig nem hagyja nyugodni a kedélyeket a széria. Egy, az amerikai Tennesse államban található római katolikus iskola polcairól ugyanis azért kellett levenni a Harry Potter-könyveket, mert az egyik pap szerint valódi varázsigéket és átkokat írt le a szerző. Vagyis úgy véli: akik olvassák, gonosz szellemek megidézését kockáztatják – írja az Independent.

 

Azt, hogy pontosan miért döntött a könyvek betiltása mellett, az érintett pap, Dan Reehill egy e-mailben magyarázta el a gyerekek szüleinek.

 

Ebben arra hivatkozik: döntése előtt konzultált amerikai, illetve római ördögűzőkkel, akik a könyvek eltávolítását javasolták.

 

Az érintett egyházmegyét felügyelő Rebecca Hammel azt nyilatkozta a Tennessean nevű lapnak: miután a katolikus egyháznak nincsen hivatalos álláspontja a Harry Potter-sorozatról, ezért az ügyben a végső szó joga a papot illeti meg. Hozzátette: ha a szülők úgy döntenek, az iskola nem fogja megakadályozni a diákokat a könyvek elolvasásában.

 

Tavasszal egyébként egy lengyel pap égetett Harry Potter-köteteket, miután szerinte az okkultizmushoz és mágiához kapcsolódnak. Később azért elnézést kért cselekedete miatt.  

 

A világsikert arató, brit J.K. Rowling által írt Harry Potter könyvek 1997 és 2007 között jelentek meg, hét kötet készült, amelyeket meg is filmesítettek.

 

FOTÓ: Lozikiki / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Lázár szerint a vasárnapi választás az elmúlt évek egyik legizgalmasabb és legtanulságosabbja volt.

Mivel azonban Egert behúzta az ellenzék, Oroján Sándor max a közgyűlésbe ülhet majd be.

Független polgármester váltja a MIÉP-es, egyébként Mi Hazánk által is támogatott településvezetőt a 19. századi zsidó perről elhíresült Tiszaeszláron.

Bojko Boriszov attól tart, hogy az EU folyamatos Erdoğan-kritikája miatt Törökország migránsok százezreit szabadítja Európára.

Történelmi győzelmet aratott a parlamenti választásokon a lengyel kormánypárt. De mi ennek az oka? Gyorselemzés!

A hét kérdése

Annyira szoros a verseny Karácsony Gergely és Tarlós István között, hogy kíváncsiak lettünk, az Azonnali olvasói kire szavaznának. Szóval rajta!

Azért ide elnéznénk

A magyar kisebbségek politikai integrációjának lehetőségei és korlátai a két világháború között. Október 15. Izgi lesz!

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás