+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. szeptember 1. vasárnap, 20:00
A Tennessee állambeli pap azt követően döntött a könyvek iskolai betiltása mellett, hogy amerikai és római ördögűzőkkel konzultált.

Bár már tizenkét év is eltelt a varázslótanonc Harry Potterről szóló könyvsorozat utolsó részének bemutatása óta, úgy tűnik, még mindig nem hagyja nyugodni a kedélyeket a széria. Egy, az amerikai Tennesse államban található római katolikus iskola polcairól ugyanis azért kellett levenni a Harry Potter-könyveket, mert az egyik pap szerint valódi varázsigéket és átkokat írt le a szerző. Vagyis úgy véli: akik olvassák, gonosz szellemek megidézését kockáztatják – írja az Independent.

 

Azt, hogy pontosan miért döntött a könyvek betiltása mellett, az érintett pap, Dan Reehill egy e-mailben magyarázta el a gyerekek szüleinek.

 

Ebben arra hivatkozik: döntése előtt konzultált amerikai, illetve római ördögűzőkkel, akik a könyvek eltávolítását javasolták.

 

Az érintett egyházmegyét felügyelő Rebecca Hammel azt nyilatkozta a Tennessean nevű lapnak: miután a katolikus egyháznak nincsen hivatalos álláspontja a Harry Potter-sorozatról, ezért az ügyben a végső szó joga a papot illeti meg. Hozzátette: ha a szülők úgy döntenek, az iskola nem fogja megakadályozni a diákokat a könyvek elolvasásában.

 

Tavasszal egyébként egy lengyel pap égetett Harry Potter-köteteket, miután szerinte az okkultizmushoz és mágiához kapcsolódnak. Később azért elnézést kért cselekedete miatt.  

 

A világsikert arató, brit J.K. Rowling által írt Harry Potter könyvek 1997 és 2007 között jelentek meg, hét kötet készült, amelyeket meg is filmesítettek.

 

FOTÓ: Lozikiki / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Radikális programmal vág neki a szélsőjobboldali párt az ősznek: kilépni az EU-ból, betiltani a környezetvédő tilalmakat, fizikai akadályokat a határokra.

A külsőségekre sem ügyelve esett egymásnak a jelenlegi román jobbközép kormánykoalíció két legerősebb pártja. Az ürügy egy hétvégi Covid-kórház körüli botrány volt.

A szétszakadt szlovák szélsőjobb parlamenten kívül maradna.

Bojko Boriszov elmondása szerint 2022-ben és 2023-ban az EU már majdnem hétezer forintos áron fogja beszerezni a német-amerikai oltóanyagot.

Az űrhajós, Jurij Gagarin, egy csapásra világsztár lett – és a szovjet tudomány diadalát jelképezte, amerre csak járt.

Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be,
jobb, ha nem vagy elhízott.

A fejletlen orvosi technológia következtében 40 napos vesztegzárral próbálták meg az akkori járványokat megállítani.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás