+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. szeptember 1. vasárnap, 20:00
A Tennessee állambeli pap azt követően döntött a könyvek iskolai betiltása mellett, hogy amerikai és római ördögűzőkkel konzultált.

Bár már tizenkét év is eltelt a varázslótanonc Harry Potterről szóló könyvsorozat utolsó részének bemutatása óta, úgy tűnik, még mindig nem hagyja nyugodni a kedélyeket a széria. Egy, az amerikai Tennesse államban található római katolikus iskola polcairól ugyanis azért kellett levenni a Harry Potter-könyveket, mert az egyik pap szerint valódi varázsigéket és átkokat írt le a szerző. Vagyis úgy véli: akik olvassák, gonosz szellemek megidézését kockáztatják – írja az Independent.

 

Azt, hogy pontosan miért döntött a könyvek betiltása mellett, az érintett pap, Dan Reehill egy e-mailben magyarázta el a gyerekek szüleinek.

 

Ebben arra hivatkozik: döntése előtt konzultált amerikai, illetve római ördögűzőkkel, akik a könyvek eltávolítását javasolták.

 

Az érintett egyházmegyét felügyelő Rebecca Hammel azt nyilatkozta a Tennessean nevű lapnak: miután a katolikus egyháznak nincsen hivatalos álláspontja a Harry Potter-sorozatról, ezért az ügyben a végső szó joga a papot illeti meg. Hozzátette: ha a szülők úgy döntenek, az iskola nem fogja megakadályozni a diákokat a könyvek elolvasásában.

 

Tavasszal egyébként egy lengyel pap égetett Harry Potter-köteteket, miután szerinte az okkultizmushoz és mágiához kapcsolódnak. Később azért elnézést kért cselekedete miatt.  

 

A világsikert arató, brit J.K. Rowling által írt Harry Potter könyvek 1997 és 2007 között jelentek meg, hét kötet készült, amelyeket meg is filmesítettek.

 

FOTÓ: Lozikiki / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat.

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás