+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. augusztus 31. szombat, 19:06
A szervezők leírása szerint a pálya emléket állít azoknak, akik részesei voltak a tragédiának. Azért pár kérdés így is felmerül az emberben.

Budapest óriási szabadulószoba-nagyhatalom, a pornótól kezdve a horrorig minden tematika van, de arra talán legvadabb álmainkban sem mertünk volna gondolni, hogy a történelem egyik legnagyobb atomkatasztrófája is megihleti a Pániq-Szoba üzemeltetőit: a továbbiakban egy Csernobil témájú játékot is játszhatnak a lelkes látogatók.

 

A katasztrófáról készült sorozat kapcsán már leírtam, hogy érdekes a történelem feldolgozása: az atomreaktor katasztrófáról általában elég lelkesen lehet viccelődni, pedig a szovjet kormány 1986-os produkciójával együtt ennek is ott van a helye az emberiség történetének leggátlástalanabb tettei között. Ehhez képest érdemes elképzelni, hogy mi történne akkor, ha mondjuk Auswitz tematikájú szabadulószoba jelenne meg Budapesten?

 

A szervezők amúgy kicsit előre menekültek a szoba leírásában, és állításuk szerint „a pálya emléket állít azoknak, akik közvetve vagy közvetlenül részesei voltak a tragédiának.”

 

Azt is hangsúlyozzák a leírásban, hogy a katasztrófa megakadályozása a végcél.

 

Ettől függetlenül indokolt feltenni a kérdést: egy alapvetően szórakozásra és viccelődésre létrehozott pálya lehet méltó emlék egy közvetve több tízezer ember halálához kötődő tragédiának? 

 

Ezt már inkább szavazd meg te!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Lázár szerint a vasárnapi választás az elmúlt évek egyik legizgalmasabb és legtanulságosabbja volt.

Mivel azonban Egert behúzta az ellenzék, Oroján Sándor max a közgyűlésbe ülhet majd be.

Független polgármester váltja a MIÉP-es, egyébként Mi Hazánk által is támogatott településvezetőt a 19. századi zsidó perről elhíresült Tiszaeszláron.

Bojko Boriszov attól tart, hogy az EU folyamatos Erdoğan-kritikája miatt Törökország migránsok százezreit szabadítja Európára.

Történelmi győzelmet aratott a parlamenti választásokon a lengyel kormánypárt. De mi ennek az oka? Gyorselemzés!

A hét kérdése

Annyira szoros a verseny Karácsony Gergely és Tarlós István között, hogy kíváncsiak lettünk, az Azonnali olvasói kire szavaznának. Szóval rajta!

Azért ide elnéznénk

A magyar kisebbségek politikai integrációjának lehetőségei és korlátai a két világháború között. Október 15. Izgi lesz!

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás