+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 28. szerda, 17:26
Most, hogy Fodor Gábor távozik a Magyar Liberális Párt éléről, átalakítanák a párt struktúráját, és bevezetnék a társelnöki rendszert. Kik indulnak a választáson önállóan még soha nem indult párt vezetéséért, és mit tanultak Fodor Gábortól? Egyikük elmondja az Azonnalinak.

„Nagyon becsületes lépés volt Fodor Gábortól, hogy egy olyan pillanatban jelentette be távozását, amikor a párt minden értelemben rendezett, úgy pénzügyi, mint politikai értelemben, és amikor ennek az ellenzéki szövetségkötésre nézve is üzenete van” – mondta Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője az Azonnalinak annak kapcsán, hogy kedden lemondott a pártelnökségről Fodor Gábor.

 

Mennyire fog hiányozni Fodor Gábor a Liberálisoknak?

 

A kérdésre, hogy Fodor már nem vitte volna-e előre az ellenzéki együttműködést, úgy válaszolt Bősz Anett: minden igyekezete ellenére nehéz helyzetbe került ő és a párt is. Emlékeztetett: maga Fodor is elmondta, olyan politikusokra van szükség, akiket nem terhelnek az elmúlt harminc év konfliktusai, és fontos volt számára az is, hogy most már biztosan tudja: átadhatja a stafétát, mert az utána következők azt nélküle is képesek lesznek vinni.

 

Hogy mit tanult Fodor Gábortól, arra Bősz Anett azt mondta:

 

„azt mindenképpen, hogy a hidegvérünket meg kell őrizni akkor is, mikor méltatlan körülmények közé kerülünk, és azt, hogy indulatból nem politizálunk”.

 

Bősz szerint Fodor Gábor érdeme, hogy mindig maximális bizalmat szavazott annak, akin látta a motivációt és a tehetséget. „Vadidegenekkel kezdett politizálni Gábor. Engem néhányan még ismertek az SZDSZ-es időkből, lehetett rólam valamiféle feltételezésük, de Sermer Ádámot egyáltalán nem, ő önkéntes aktivistaként érkezett egy kampányba, ezt követően kapott lehetőséget”.

 

Társelnöki rendszer lesz, hiába veszélyes

 

És vajon kik fognak indulni a párt elnöki tisztségéért? Bősz Anett szerint először is a következő pár hétben várhatóan módosítja alapszabályát a párt.

 

„Arra készülünk, hogy társelnöki rendszert hozzunk létre. Akikről már biztosan tudni, hogy ezért a posztért indulnának, az Sermer Ádám és én vagyunk”.

 

A kérdésre, hogy miért kaptak kedvet a társelnöki rendszerhez, mikor ez a jelek szerint például az LMP-nél sem működik, úgy válaszolt: tudja, hogy hordoz némi veszélyt az, hogy 50-50 százalékban megoszlik a felelősség és a feladat, de lát elég erőt a csapatukban, hogy ezt vinni tudják a vállukon, hiszen eddig is jól tudtak együttműködni. A kérdésre, hogy a nemi kvótához is ragaszkodnak-e majd, tehát

 

kötelezővé tennék-e, hogy legyen mindenképp női társelnök is, úgy felelt: lát esélyt arra is, hogy ez nem így lesz.

 

„Az biztos, hogy az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elvének képviselete fontos lesz számomra, hiszen arra épül minden más” – mondta Bősz Anett arra, mi lenne neki prioritás társelnökként, ha megválasztják.

 

A Liberális pártot 2013-ban alapították, de eddig egyetlen országgyűlési választáson sem indultak önállóan, és sem a 2014-es, sem pedig 2019-es EP-választáson nem mérettették meg magukat. A párt támogatottságát a közvéleménykutatók általában nulla és egy százalék közé teszik, ha egyáltalán mérik.

 

FOTÓ: Bősz Anett / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem tudja felvállalni az immáron Jakab Péter vezette Jobbik új irányvonalát.

Az akciói elnagyoltak, a befejezése bátortalan, így a saját gyártású német Netflix-sorozat, a Wir sind die Welle (A hullám mi vagyunk) újbalos netflixes kultsorozat helyett kihagyott ziccer marad. Spoileres kritika.

Ilija Ivić az első koszovói szerb, aki Koszovó nemzeti mezét húzza fel Szerbia helyett, édesanyját ezért rúghatták ki pristinai munkahelyéről.

Arra kéri a koronavírus-gyanús helyeken járt dolgozóit az Európai Parlament, maradjanak otthon. Az Európai Bizottság viszont már kevésbé szívbajos.

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás