+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 28. szerda, 17:26
Most, hogy Fodor Gábor távozik a Magyar Liberális Párt éléről, átalakítanák a párt struktúráját, és bevezetnék a társelnöki rendszert. Kik indulnak a választáson önállóan még soha nem indult párt vezetéséért, és mit tanultak Fodor Gábortól? Egyikük elmondja az Azonnalinak.

„Nagyon becsületes lépés volt Fodor Gábortól, hogy egy olyan pillanatban jelentette be távozását, amikor a párt minden értelemben rendezett, úgy pénzügyi, mint politikai értelemben, és amikor ennek az ellenzéki szövetségkötésre nézve is üzenete van” – mondta Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője az Azonnalinak annak kapcsán, hogy kedden lemondott a pártelnökségről Fodor Gábor.

 

Mennyire fog hiányozni Fodor Gábor a Liberálisoknak?

 

A kérdésre, hogy Fodor már nem vitte volna-e előre az ellenzéki együttműködést, úgy válaszolt Bősz Anett: minden igyekezete ellenére nehéz helyzetbe került ő és a párt is. Emlékeztetett: maga Fodor is elmondta, olyan politikusokra van szükség, akiket nem terhelnek az elmúlt harminc év konfliktusai, és fontos volt számára az is, hogy most már biztosan tudja: átadhatja a stafétát, mert az utána következők azt nélküle is képesek lesznek vinni.

 

Hogy mit tanult Fodor Gábortól, arra Bősz Anett azt mondta:

 

„azt mindenképpen, hogy a hidegvérünket meg kell őrizni akkor is, mikor méltatlan körülmények közé kerülünk, és azt, hogy indulatból nem politizálunk”.

 

Bősz szerint Fodor Gábor érdeme, hogy mindig maximális bizalmat szavazott annak, akin látta a motivációt és a tehetséget. „Vadidegenekkel kezdett politizálni Gábor. Engem néhányan még ismertek az SZDSZ-es időkből, lehetett rólam valamiféle feltételezésük, de Sermer Ádámot egyáltalán nem, ő önkéntes aktivistaként érkezett egy kampányba, ezt követően kapott lehetőséget”.

 

Társelnöki rendszer lesz, hiába veszélyes

 

És vajon kik fognak indulni a párt elnöki tisztségéért? Bősz Anett szerint először is a következő pár hétben várhatóan módosítja alapszabályát a párt.

 

„Arra készülünk, hogy társelnöki rendszert hozzunk létre. Akikről már biztosan tudni, hogy ezért a posztért indulnának, az Sermer Ádám és én vagyunk”.

 

A kérdésre, hogy miért kaptak kedvet a társelnöki rendszerhez, mikor ez a jelek szerint például az LMP-nél sem működik, úgy válaszolt: tudja, hogy hordoz némi veszélyt az, hogy 50-50 százalékban megoszlik a felelősség és a feladat, de lát elég erőt a csapatukban, hogy ezt vinni tudják a vállukon, hiszen eddig is jól tudtak együttműködni. A kérdésre, hogy a nemi kvótához is ragaszkodnak-e majd, tehát

 

kötelezővé tennék-e, hogy legyen mindenképp női társelnök is, úgy felelt: lát esélyt arra is, hogy ez nem így lesz.

 

„Az biztos, hogy az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elvének képviselete fontos lesz számomra, hiszen arra épül minden más” – mondta Bősz Anett arra, mi lenne neki prioritás társelnökként, ha megválasztják.

 

A Liberális pártot 2013-ban alapították, de eddig egyetlen országgyűlési választáson sem indultak önállóan, és sem a 2014-es, sem pedig 2019-es EP-választáson nem mérettették meg magukat. A párt támogatottságát a közvéleménykutatók általában nulla és egy százalék közé teszik, ha egyáltalán mérik.

 

FOTÓ: Bősz Anett / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás