+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 28. szerda, 17:26
Most, hogy Fodor Gábor távozik a Magyar Liberális Párt éléről, átalakítanák a párt struktúráját, és bevezetnék a társelnöki rendszert. Kik indulnak a választáson önállóan még soha nem indult párt vezetéséért, és mit tanultak Fodor Gábortól? Egyikük elmondja az Azonnalinak.

„Nagyon becsületes lépés volt Fodor Gábortól, hogy egy olyan pillanatban jelentette be távozását, amikor a párt minden értelemben rendezett, úgy pénzügyi, mint politikai értelemben, és amikor ennek az ellenzéki szövetségkötésre nézve is üzenete van” – mondta Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője az Azonnalinak annak kapcsán, hogy kedden lemondott a pártelnökségről Fodor Gábor.

 

Mennyire fog hiányozni Fodor Gábor a Liberálisoknak?

 

A kérdésre, hogy Fodor már nem vitte volna-e előre az ellenzéki együttműködést, úgy válaszolt Bősz Anett: minden igyekezete ellenére nehéz helyzetbe került ő és a párt is. Emlékeztetett: maga Fodor is elmondta, olyan politikusokra van szükség, akiket nem terhelnek az elmúlt harminc év konfliktusai, és fontos volt számára az is, hogy most már biztosan tudja: átadhatja a stafétát, mert az utána következők azt nélküle is képesek lesznek vinni.

 

Hogy mit tanult Fodor Gábortól, arra Bősz Anett azt mondta:

 

„azt mindenképpen, hogy a hidegvérünket meg kell őrizni akkor is, mikor méltatlan körülmények közé kerülünk, és azt, hogy indulatból nem politizálunk”.

 

Bősz szerint Fodor Gábor érdeme, hogy mindig maximális bizalmat szavazott annak, akin látta a motivációt és a tehetséget. „Vadidegenekkel kezdett politizálni Gábor. Engem néhányan még ismertek az SZDSZ-es időkből, lehetett rólam valamiféle feltételezésük, de Sermer Ádámot egyáltalán nem, ő önkéntes aktivistaként érkezett egy kampányba, ezt követően kapott lehetőséget”.

 

Társelnöki rendszer lesz, hiába veszélyes

 

És vajon kik fognak indulni a párt elnöki tisztségéért? Bősz Anett szerint először is a következő pár hétben várhatóan módosítja alapszabályát a párt.

 

„Arra készülünk, hogy társelnöki rendszert hozzunk létre. Akikről már biztosan tudni, hogy ezért a posztért indulnának, az Sermer Ádám és én vagyunk”.

 

A kérdésre, hogy miért kaptak kedvet a társelnöki rendszerhez, mikor ez a jelek szerint például az LMP-nél sem működik, úgy válaszolt: tudja, hogy hordoz némi veszélyt az, hogy 50-50 százalékban megoszlik a felelősség és a feladat, de lát elég erőt a csapatukban, hogy ezt vinni tudják a vállukon, hiszen eddig is jól tudtak együttműködni. A kérdésre, hogy a nemi kvótához is ragaszkodnak-e majd, tehát

 

kötelezővé tennék-e, hogy legyen mindenképp női társelnök is, úgy felelt: lát esélyt arra is, hogy ez nem így lesz.

 

„Az biztos, hogy az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elvének képviselete fontos lesz számomra, hiszen arra épül minden más” – mondta Bősz Anett arra, mi lenne neki prioritás társelnökként, ha megválasztják.

 

A Liberális pártot 2013-ban alapították, de eddig egyetlen országgyűlési választáson sem indultak önállóan, és sem a 2014-es, sem pedig 2019-es EP-választáson nem mérettették meg magukat. A párt támogatottságát a közvéleménykutatók általában nulla és egy százalék közé teszik, ha egyáltalán mérik.

 

FOTÓ: Bősz Anett / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Boszniában született német író, Saša Stanišić frankfurti beszédében bírálta Handkét.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

Borkai Zsolt a szexbotránya óta másodszor szólalt meg. Kérdésekre nem válaszolt.

Kilenc méter mély kútba esett egy kecske a fővárosban, tűzoltók kellettek a megmentéséhez. Videós cukiságkontent a politikába belefáradt olvasóknak!

Zelenszkij elnöksége óta az orosz és az ukrán közvélemény is pozitívabban tekint a másik országra, amellyel de facto egyébként háborúban áll.

És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak keresni kell.

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás