+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. augusztus 28. szerda, 16:53
A francia Chanel nem fél attól, hogy alkalmazzon egy transzneműségét nyíltan vállaló modellt. A nagymúltú divatház ezzel követi az amerikai Victoria's Secret példáját.

A bostoni származású, 25 éves Teddy Quinlivan nem ismeretlen név a divatszakmában, 2015-ben fedezte fel Nicolas Ghesquière, a francia divatház, a Louis Vuitton kreatív igazgatója. Modellként azóta viselte több neves divattervező, mint a venezuelai Carolina Herrera vagy az amerikai Jeremy Scott ruháit is.

 

Csakhogy – a név sugallta feltételezéssel ellentétben – Teddy nem férfi, vagy legalábbis már nem az. Ugyanis mostani nevén Theodora Quinlivan férfi testbe született, noha nőnek érezte magát. A fiatal 16 éves korától él nőként, 17 éves korától szed női hormonkat, és egy mellműtéten is átesett, hogy nőiesebben nézzen ki. 

 

A divatvilágba is nőként lépett be, és senki nem tudta eredeti, biológiai nemét.

 

Teddy 2017-ben állt elő nyilvánosan azzal, hogy transznemű, azaz bár férfiként született, de nőnek vallja magát.

 

Ugyan az 1909-ben alapított, az egyedi ruhakollekciói mellett a parfümjeiről és kiegészítőiről is híres Chanel még azelőtt alkalmazta a modellt, hogy felvállalta volna transz identitását, ám a divatház most hivatalosan is leszerződtette Teddyt, hogy a cég legújabb rúzskollekcióját reklámozza.

 

Ezzel Teddy Quinlivan lett a francia divatház első nyíltan transznemű modellje.

 

Mint azt Teddy az első fotósorozatot bemutató Instagram-posztjában elmondta, egész életében harcolnia kellett: nem csupán az iskolában zaklatták a gyerekek, de

 

tulajdon apja is verte és buzinak nevezte,

 

sőt, még a modellszakmán belül is visszautasításra talált, miután tavaly nyíltan beszélt az ott tapasztalt szexuális zaklatásokról.  

 

„A Chanel két divatbemutatóján is szerepeltem, mielőtt nyíltan vállaltam volna transz identitásomat, és amikor ezzel előálltam (…) nem gondoltam volna, hogy valaha még fogok dolgozni az ikonikus divatházzal. De mégis itt vagyok a Chanel szépségápolási reklámjában” – kommentálta a modell, aki nagy győzelemként írta le a Chanel felkérését, amiért megérte átélni a korábbi szenvedést.

 

A Chanel nem az egyedüli divatmogul, ami felkarolja a magukat transzneműnek valló modelleket. Augusztus elején a 22 éves Valentina Sampaio ügynöke, Erio Zanon erősítette meg, hogy a brazil nő lett a női fehérneműket forgalmazó divatcég, az amerikai Victoria's Secret első nyíltan transznemű modellje.

 

NYITÓKÉP: Teddy Quinlivan / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A liberálisok nagy reménysége túlélte az elmúlt hónapok botrányait, de második ciklusában már sokkal kisebb mozgástere lesz, mint eddig.

Az amerikai újság szerint a Fehér Házban többen is kézzel-lábbal tiltakoztak az Orbán-Trump találkozó ellen, és épp az történt, amitől féltek.

Jean Nouvel, a komplexum tervezéséért felelős építésztől több, mint ötvenmilliárd forintot követel a Filharmónia menedzsmentje.

Művésznevén Rico Racks öt évig nem rappelhet a drogozásról.

Orosz kémek kibertámadásokat hajtottak végre cseh célpontok és a környező országok ellen, lekapcsolták őket.

A tavalyi Győrkőcfesztivál meghívója illusztrálja, miért hozhat majd érdekes helyzeteket, ha Borkai Zsolt marad Győr polgármestere.

„Kompromittáló felvételek” kerültek róla elő, „botrányba keveredett” – ennyit tudhatnak csak a Kisalföld olvasói a győri polgármester ügyéről.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Az olasz büszkeség napján ezen kívül a legfontosabb kérdést is feltettük, amit Rómában érdemes. Videó, felirattal!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Bernie visszatért – zengte a több, mint húszezres tömeg. Helyszíni képriport a Queensbridge Parkból!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás