+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. augusztus 28. szerda, 16:53
A francia Chanel nem fél attól, hogy alkalmazzon egy transzneműségét nyíltan vállaló modellt. A nagymúltú divatház ezzel követi az amerikai Victoria's Secret példáját.

A bostoni származású, 25 éves Teddy Quinlivan nem ismeretlen név a divatszakmában, 2015-ben fedezte fel Nicolas Ghesquière, a francia divatház, a Louis Vuitton kreatív igazgatója. Modellként azóta viselte több neves divattervező, mint a venezuelai Carolina Herrera vagy az amerikai Jeremy Scott ruháit is.

 

Csakhogy – a név sugallta feltételezéssel ellentétben – Teddy nem férfi, vagy legalábbis már nem az. Ugyanis mostani nevén Theodora Quinlivan férfi testbe született, noha nőnek érezte magát. A fiatal 16 éves korától él nőként, 17 éves korától szed női hormonkat, és egy mellműtéten is átesett, hogy nőiesebben nézzen ki. 

 

A divatvilágba is nőként lépett be, és senki nem tudta eredeti, biológiai nemét.

 

Teddy 2017-ben állt elő nyilvánosan azzal, hogy transznemű, azaz bár férfiként született, de nőnek vallja magát.

 

Ugyan az 1909-ben alapított, az egyedi ruhakollekciói mellett a parfümjeiről és kiegészítőiről is híres Chanel még azelőtt alkalmazta a modellt, hogy felvállalta volna transz identitását, ám a divatház most hivatalosan is leszerződtette Teddyt, hogy a cég legújabb rúzskollekcióját reklámozza.

 

Ezzel Teddy Quinlivan lett a francia divatház első nyíltan transznemű modellje.

 

Mint azt Teddy az első fotósorozatot bemutató Instagram-posztjában elmondta, egész életében harcolnia kellett: nem csupán az iskolában zaklatták a gyerekek, de

 

tulajdon apja is verte és buzinak nevezte,

 

sőt, még a modellszakmán belül is visszautasításra talált, miután tavaly nyíltan beszélt az ott tapasztalt szexuális zaklatásokról.  

 

„A Chanel két divatbemutatóján is szerepeltem, mielőtt nyíltan vállaltam volna transz identitásomat, és amikor ezzel előálltam (…) nem gondoltam volna, hogy valaha még fogok dolgozni az ikonikus divatházzal. De mégis itt vagyok a Chanel szépségápolási reklámjában” – kommentálta a modell, aki nagy győzelemként írta le a Chanel felkérését, amiért megérte átélni a korábbi szenvedést.

 

A Chanel nem az egyedüli divatmogul, ami felkarolja a magukat transzneműnek valló modelleket. Augusztus elején a 22 éves Valentina Sampaio ügynöke, Erio Zanon erősítette meg, hogy a brazil nő lett a női fehérneműket forgalmazó divatcég, az amerikai Victoria's Secret első nyíltan transznemű modellje.

 

NYITÓKÉP: Teddy Quinlivan / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Három halottja van a koronavírusnak szombat reggelre, ráadásul már 2279 gyógyultat is fel tudunk mutatni.

A héten lezajlott szerb kupában az még összejött, hogy maximum ezer ember menjen ki a meccsre, de semmi másról nem gondoskodtak különösebben a szervezők.

Sokan mondjuk nem voltak, de legalább csináltattak maguknak Trianont éltető pólókat. Volt trianonozás, román himnusz és kulturális műsor is. Videóriport!

A brit titkosszolgálatok már régóta a kínai kapcsolatok újraértékelését szorgalmazzák, de Nagy-Britannia sok szempontból együttműködik az országgal, így kényes a helyzet.

Nem ez az első eset, hogy rátámadtak az iszlám vallást betiltani akaró Stram Kurs vezetőjére, Rasmus Paludanra.

Eddig mi kérdeztünk, most viszont a ti koronavírus-járvánnyal kapcsolatos instagramos kérdéseitekre válaszolnak a politikusok.

Karácsonyék szerint rengeteg pénzt vonnak el jövőre a fővárostól, ezért mielőtt leül a kormánnyal, meg akarja várni a június 10-re esedékes belügyminiszteri egyeztetést az önkormányzati szövetségekkel.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás