+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. augusztus 28. szerda, 16:53
A francia Chanel nem fél attól, hogy alkalmazzon egy transzneműségét nyíltan vállaló modellt. A nagymúltú divatház ezzel követi az amerikai Victoria's Secret példáját.

A bostoni származású, 25 éves Teddy Quinlivan nem ismeretlen név a divatszakmában, 2015-ben fedezte fel Nicolas Ghesquière, a francia divatház, a Louis Vuitton kreatív igazgatója. Modellként azóta viselte több neves divattervező, mint a venezuelai Carolina Herrera vagy az amerikai Jeremy Scott ruháit is.

 

Csakhogy – a név sugallta feltételezéssel ellentétben – Teddy nem férfi, vagy legalábbis már nem az. Ugyanis mostani nevén Theodora Quinlivan férfi testbe született, noha nőnek érezte magát. A fiatal 16 éves korától él nőként, 17 éves korától szed női hormonkat, és egy mellműtéten is átesett, hogy nőiesebben nézzen ki. 

 

A divatvilágba is nőként lépett be, és senki nem tudta eredeti, biológiai nemét.

 

Teddy 2017-ben állt elő nyilvánosan azzal, hogy transznemű, azaz bár férfiként született, de nőnek vallja magát.

 

Ugyan az 1909-ben alapított, az egyedi ruhakollekciói mellett a parfümjeiről és kiegészítőiről is híres Chanel még azelőtt alkalmazta a modellt, hogy felvállalta volna transz identitását, ám a divatház most hivatalosan is leszerződtette Teddyt, hogy a cég legújabb rúzskollekcióját reklámozza.

 

Ezzel Teddy Quinlivan lett a francia divatház első nyíltan transznemű modellje.

 

Mint azt Teddy az első fotósorozatot bemutató Instagram-posztjában elmondta, egész életében harcolnia kellett: nem csupán az iskolában zaklatták a gyerekek, de

 

tulajdon apja is verte és buzinak nevezte,

 

sőt, még a modellszakmán belül is visszautasításra talált, miután tavaly nyíltan beszélt az ott tapasztalt szexuális zaklatásokról.  

 

„A Chanel két divatbemutatóján is szerepeltem, mielőtt nyíltan vállaltam volna transz identitásomat, és amikor ezzel előálltam (…) nem gondoltam volna, hogy valaha még fogok dolgozni az ikonikus divatházzal. De mégis itt vagyok a Chanel szépségápolási reklámjában” – kommentálta a modell, aki nagy győzelemként írta le a Chanel felkérését, amiért megérte átélni a korábbi szenvedést.

 

A Chanel nem az egyedüli divatmogul, ami felkarolja a magukat transzneműnek valló modelleket. Augusztus elején a 22 éves Valentina Sampaio ügynöke, Erio Zanon erősítette meg, hogy a brazil nő lett a női fehérneműket forgalmazó divatcég, az amerikai Victoria's Secret első nyíltan transznemű modellje.

 

NYITÓKÉP: Teddy Quinlivan / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az orosz cég nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésére kiírt tenderen. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki az országból.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

Az elmúlt egy hónapban adták be az eddigi összes covid elleni oltás 58 százalékát, de ez nem egységesen oszlik el a világon. Mutatjuk, hogyan áll az oltásokkal Közép-Európa!

Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóinformációk szerint az FPÖ elnökével azt tervezte, hogy a szélsőjobboldali pártra cseréli le a Zöldeket a kormányban. Az FPÖ-frakció akadályozta ezt meg.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás