+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. augusztus 26. hétfő, 08:20
Nyolc nő állította, hogy zaklatta őket a világhírű operaénekes. A botrány utáni első fellépésén felállva tapsoltak neki.

Általában nincs különösebben hírértéke, ha vastapsot kap egy operaénekes, pláne akkor nem, ha Plácido Domingóról van szó, de mivel a 78 éves művész vasárnap lépett fel első alkalommal azóta, hogy több nő is szexuális zaklatással vádolta, mégis az: Domingo Ausztriában lépett fel a Salzburg Fesztiválon, és már a színpadra lépésekor tapsot kapott, előadása végén pedig felállva köszönt meg neki mindent a közönség, ezzel egyértelműen utalva arra, ki mellett állnak a kérdésben – írja a Guardian. 

 

Augusztus közepén nyolc énekes és egy táncos számolt be arról az amerikai AP hírügynökségnek, hogy a világ egyik leghíresebb operaénekese szexuálisan zaklatta őket az 1980-as években. A nyolcból egy énekes vállalta arccal a történetet, a többiek név nélkül nyilatkoztak, mert féltek, hogy ellehetetlenítik őket a szakmán belül,

 

de akkor az újság további megszólalókkal erősíttette meg: nyílt titokként kezelik, hogy Domingo pályakezdő énekesnőket zaklat.

 

A cikkben ketten vallották, hogy lefeküdtek Domingóval, aki addigra már régóta legyeskedett: hozzájuk simult, ha egyedül volt velük, mivel ismerte az öltözők belépési kódját, váratlanul meglepte őket öltözködés közben. Éjszaka telefonálgatott nekik, karrierlehetőségekkel csábította a nőket, akik ha nemet mondtak, szerepektől, álláslehetőségektől estek el.

 

Domingo különösképpen amúgy nem is tagadta a dolgot: egy közleményben válaszolt, amelyben nyugtalanítónak és pontatlannak nevezte a nők történeteit, illetve kifejtette, harminc éve még mások voltak a társadalmi normák, mint ma, és szerinte aki ismeri, azt tudja, hogy senkit nem bántana.

 

Az események hatására azonnal lemondták Domingo amerikai koncertjeit augusztusra, de úgy tűnik, Európa bevállalósabb a kérdésben.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Lázár szerint a vasárnapi választás az elmúlt évek egyik legizgalmasabb és legtanulságosabbja volt.

Mivel azonban Egert behúzta az ellenzék, Oroján Sándor max a közgyűlésbe ülhet majd be.

Független polgármester váltja a MIÉP-es, egyébként Mi Hazánk által is támogatott településvezetőt a 19. századi zsidó perről elhíresült Tiszaeszláron.

Bojko Boriszov attól tart, hogy az EU folyamatos Erdoğan-kritikája miatt Törökország migránsok százezreit szabadítja Európára.

Történelmi győzelmet aratott a parlamenti választásokon a lengyel kormánypárt. De mi ennek az oka? Gyorselemzés!

A hét kérdése

Annyira szoros a verseny Karácsony Gergely és Tarlós István között, hogy kíváncsiak lettünk, az Azonnali olvasói kire szavaznának. Szóval rajta!

Azért ide elnéznénk

A magyar kisebbségek politikai integrációjának lehetőségei és korlátai a két világháború között. Október 15. Izgi lesz!

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás