+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. augusztus 23. péntek, 14:03
Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

Ha máshonnan nem, az Azonnalitól is halhattál róla, hogy az Amazonas-medencében erdőtüzek pusztítanak.

 

Ha esetleg képek érdekelnek a tüzekről, és rá is keresnél arra angolul, hogy „amazon fire”, a következő döbbenetes képeket tárja eléd a Google:

 

EGYRÉSZRŐL ITT VAN EZ A SZUPER TABLET! JA, MEG VALAMI TŰZ IS VAN VALAHOL

 

Igen, kellemetlen egybeesés, de az Amazon nevű netes cégóriás tabletjét éppenséggel pont Fire-nek (azaz: tűznek) hívják, és mivel a Google keresési találatait egy algoritmus dobja, ezért világos, hogy a pár nappal ezelőttig az ebben a keresési szegmensben legrelevánsabbnak bizonyuló találatok vannak többségben még most is.

 

A fenti képernyőmentés ráadásul már jobb helyzetet mutat, mint a reggeli, amikor az első három találati sorban még csak kettő, tűzvészről szóló találat volt.

 

Egyrészt mekkora ingyenreklám ez a cégnek! Másrészről meg milyen zavaró lehet szegény vásárlónak, aki csak egy tabletet akart venni, aztán a bolygó pusztulásával szembesült.

 

FOTÓ: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

Ismételten több mint százzal csökkent az aktív esetszám, mivel 140 gyógyultra csak 23 új megfertőzés jutott.

A nagyszabású tervvel az EP-s mainstreamet sikerült lecsitítani, de a legfőbb kérdés továbbra is az: mit szólnak ehhez az általában szűkmarkú nettó befizetők? Mutatjuk az erőviszonyokat!

Az olasz külügyminiszter június közepétől megnyitná az összes belső európai határt. Június 3-tól az olaszokhoz már eleve lehet utazni, de ez nehézkes, mert az osztrák határszakaszon a beutazást Bécs nem engedi.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás