+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 22. csütörtök, 08:23
Aki vitathatatlan bizonyítékkal áll elő arról, hogy Bielefeld nem létezik, megkapja a pénzjutalmat.

Már huszonöt éve terjed egy összeesküvés elmélet a németországi Bielefeld városáról: nevezetesen az, hogy nem is létezik. Ezért a város azt ajánlotta fel szerdán: egymillió eurót, tehát 315 millió forintnak megfelelő összeget fizet annak, aki bebizonyítja nemlétezésüket – írja az AP.

 

A pénzjutalom felajánlói a város nemlétezésének bizonyításában nem szabnak határt a kreativitásnak, de az erről szóló bizonyítéknak „vitathatatlannak” kell lennie.

 

A Bielefelddel kapcsolatos összeesküvések inkább a vicckategóriba esnek, és onnan indulnak, hogy egy Achim Held nevű egyetemi hallgató 1994-ben posztolt erről az internetre, de ő is azért tette, hogy kifigurázza az online terjedő összeesküvés-elméleteket.

 

 

A teória egyébként olyan ismert lett, hogy maga a német kancellár, Angela Merkel is viccelt egyszer 2012-ben azzal, hogy mikor a városról beszélt, hozzátette: „ha létezik”. Később azt is hozzátette: az volt a benyomása, hogy ott járt, és reméli, hogy egyszer visszatérhet.

 

Bielefeld egyébként Németország egyik leggazdagabb családjának, az Oetkerek vállalkozásainak központja: nem csupán Dr. Oetker-élelmiszergyár található a városban, de ők a névadói a helyi jégpályának, a városi koncertterem-rendezvényközpontnak, valamint itt található a cég termékeit és történetét bemutató Dr. Oetker Welt, egy óriási interaktív múzeum, ahol a puding körül forog minden.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kövér László szerint az európai integráció tulajdonképpen olyan, mint a nácizmus, a sztálinizmus, és az amerikai imperializmus.

Behrouz Boochani korábban úgy nyert ausztrál irodalmi díjat, hogy egy ausztrál menekülttáborban tartották őrizetben, most Új-Zélandtól kapott ideiglenes vízumot.

Thierry Breton és Adina Vălean is átment a meghallgatáson, csak a magyar biztosjelölt fog kapni még plusz kérdéseket.

A magyar jelölt jó teljesítményt nyújtott, de nem tudta elhitetni, hogy biztosként le tudna szakadni az Orbán-kormányról.

Csak azért, hogy aztán pár hét múlva ki is lépjenek – már ha tényleg kilépnek. Von der Leyennek főhet a feje, ki tudja, mikor lép hivatalba a már most is késő új Európai Bizottság.

Bedőlni látszik a Le Pen-ellenes fal: egyre több baloldali szavazó választaná egy második fordulóban a szélsőjobboldali politikust a jelenlegi elnök ellenében. Te hogy döntenél?

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás