+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 22. csütörtök, 08:23
Aki vitathatatlan bizonyítékkal áll elő arról, hogy Bielefeld nem létezik, megkapja a pénzjutalmat.

Már huszonöt éve terjed egy összeesküvés elmélet a németországi Bielefeld városáról: nevezetesen az, hogy nem is létezik. Ezért a város azt ajánlotta fel szerdán: egymillió eurót, tehát 315 millió forintnak megfelelő összeget fizet annak, aki bebizonyítja nemlétezésüket – írja az AP.

 

A pénzjutalom felajánlói a város nemlétezésének bizonyításában nem szabnak határt a kreativitásnak, de az erről szóló bizonyítéknak „vitathatatlannak” kell lennie.

 

A Bielefelddel kapcsolatos összeesküvések inkább a vicckategóriba esnek, és onnan indulnak, hogy egy Achim Held nevű egyetemi hallgató 1994-ben posztolt erről az internetre, de ő is azért tette, hogy kifigurázza az online terjedő összeesküvés-elméleteket.

 

 

A teória egyébként olyan ismert lett, hogy maga a német kancellár, Angela Merkel is viccelt egyszer 2012-ben azzal, hogy mikor a városról beszélt, hozzátette: „ha létezik”. Később azt is hozzátette: az volt a benyomása, hogy ott járt, és reméli, hogy egyszer visszatérhet.

 

Bielefeld egyébként Németország egyik leggazdagabb családjának, az Oetkerek vállalkozásainak központja: nem csupán Dr. Oetker-élelmiszergyár található a városban, de ők a névadói a helyi jégpályának, a városi koncertterem-rendezvényközpontnak, valamint itt található a cég termékeit és történetét bemutató Dr. Oetker Welt, egy óriási interaktív múzeum, ahol a puding körül forog minden.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás