+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 22. csütörtök, 08:23
Aki vitathatatlan bizonyítékkal áll elő arról, hogy Bielefeld nem létezik, megkapja a pénzjutalmat.

Már huszonöt éve terjed egy összeesküvés elmélet a németországi Bielefeld városáról: nevezetesen az, hogy nem is létezik. Ezért a város azt ajánlotta fel szerdán: egymillió eurót, tehát 315 millió forintnak megfelelő összeget fizet annak, aki bebizonyítja nemlétezésüket – írja az AP.

 

A pénzjutalom felajánlói a város nemlétezésének bizonyításában nem szabnak határt a kreativitásnak, de az erről szóló bizonyítéknak „vitathatatlannak” kell lennie.

 

A Bielefelddel kapcsolatos összeesküvések inkább a vicckategóriba esnek, és onnan indulnak, hogy egy Achim Held nevű egyetemi hallgató 1994-ben posztolt erről az internetre, de ő is azért tette, hogy kifigurázza az online terjedő összeesküvés-elméleteket.

 

 

A teória egyébként olyan ismert lett, hogy maga a német kancellár, Angela Merkel is viccelt egyszer 2012-ben azzal, hogy mikor a városról beszélt, hozzátette: „ha létezik”. Később azt is hozzátette: az volt a benyomása, hogy ott járt, és reméli, hogy egyszer visszatérhet.

 

Bielefeld egyébként Németország egyik leggazdagabb családjának, az Oetkerek vállalkozásainak központja: nem csupán Dr. Oetker-élelmiszergyár található a városban, de ők a névadói a helyi jégpályának, a városi koncertterem-rendezvényközpontnak, valamint itt található a cég termékeit és történetét bemutató Dr. Oetker Welt, egy óriási interaktív múzeum, ahol a puding körül forog minden.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

Csak egy kis áramszünet volt a támadás eredménye, de kiderült: valószínűleg nem ez volt a támadók célja.

Minél mérgesebb, annál erősebb: nem épp úgy történik a zöld fordulat a brit miniszterelnöknél, ahogy arra számítanánk.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Naná, ahogy azt az ausztrál gyökerű Rumjacks be is fogja mutatni szeptember 25-én a Dürer Kertben. További fellépők: The Crazy Rogues, Loch Nesz.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás