+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2019. augusztus 21. szerda, 14:29
Kutyás szelfik helyett az FPÖ Strache régi riválisáról szóló posztokkal árasztja el a bukott pártelnök rajongói oldalát.

Miután hivatalosan is elindult Ausztriában a választási kampány, az Osztrák Szabadságpártnak (FPÖ) rendeznie kellett a sorait az online térben is. A párt ezért fogta magát, és elvette Heinz-Christian Strache, az ibizai videóbotrányba – ahol egy kamuorosz kamuoligarcharokonnal közbeszerzéseket ígérget baráti médiavásárlásért cserébe – belebukott volt alkancellár-pártelnöktől a Facebook-oldalának adminjogait. Strache oldalának a cikk írásakor 794 ezer lájkolója volt: lényegében ez az FPÖ legnagyobb elérésű médiafelülete.

 

Vagyis Strache mostantól nem posztolhat csak úgy akármit, először el kell küldenie a bejegyzést az FPÖ-pártközpontba, ahol eldöntik, megjelenhet-e a poszt, és ha igen, milyen formában.

 

A korlátozás a Heute című ingyenes bulvárlap FPÖ-s informátorai szerint már öt napja él, ezért történhetett például az, hogy Strache a Facebook-oldalán arra buzdított mindenkit, hogy nézze meg az FPÖ-t jelenleg vezető Norbert Hofer hétfő esti tévéinterjúját, ahol Hofer – aki korábban pártja államfőjelöltje is volt, és az FPÖ-n belül mindig is Strache ellenlábasaként tartották számon – kifejezetten kritikus volt Strachéval szemben. Mi több, konkrétan kijelentette, hogy Strache egészen addig nem térhet vissza a politikába, amíg akár csak egy jogi eljárás folyik ellene az ibizai videó vagy a kaszinóbotrány kapcsán, hozzátéve, hogy Strache ibizai viselkedése sokat ártott pártjának.

 

STRACHE OLDALÁN PÁR NAPJA JELENTŐSEN MEGNŐTTEK A NORBERT HOFER FPÖ-ELNÖKÖT NÉPSZERŰSÍTŐ BEJEGYZÉSEK. POSZTOK A PÁRTKÖZPONTBÓL.

 

A Heute ezért tudni véli, hogy a Hofer-interjút előre ajánló bejegyzés már az FPÖ-központból jött, nem Strache okostelefonjáról. A Heutenek nyilatkozó FPÖ-s szerint Strache egójának kifejezetten rosszul esik, hogy semmit nem tud tenni a szájkosár ellen.

 

Mosolygó állatorvos az FPÖ élén

 

Az idei osztrák választási kampányban egyébként valószínűleg Norbert Hofernek van a legnehezebb dolga: FPÖ-elnökként egyszerre kell

 

+ kezelnie valahogy a Strache-problémát, a volt pártelnök ugyanis mihamarabb vissza akar térni a politikába,

 

 kordában kell tartania a Strache bécsi embereit a pártpozíciókból kiszorító revansvágyó felső-ausztriai pártszervezetet, 

 

 a választók számára kormányzóképességet kell mutatnia,

 

 és mindezek mellett úgy kell érvelnie egy újabb ÖVP-FPÖ-koalíció mellett, hogy pártja kifejezetten kínos, és sorozatos botrányait elkeni.

 

Rainer Nowak, a Die Presse főszerkesztője a lap előfizetők számára elérhető kedd reggeli hírlevelében Hofert ezért egy olyan állatorvosként jellemezte, akinek el kell altatnia egy aranyos házikedvencet, és közben barátságos mosollyal empátiát akar kelteni mind az állatban, mind az állattulajdonosokban.

 

Az előrehozott osztrák választást szeptember 29-én tartják. Egy augusztus 14-én publikált közvélemény-kutatás szerint Sebastian Kurz ÖVP-je stabilan első 35 százalékkal, a szocdem SPÖ 23 százalékkal a második, az FPÖ 20 százalékkal harmadik. A kispártok közül a Zöldek állnak a legjobban, 11 százalékon, a Momentummal jó viszonyt ápoló jobboldali-liberális Neos 8 százalékon áll, Peter Pilz zöldpolitikus elitellenes Liste Jetzt pártját pedig egyelőre az Ausztriában 4 százalékos parlamenti bejutási küszöb alatt, 2 százalékon mérik.

 

FRISSÍTÉS (17:00): Strache a Facebookon reagált a hírre, mondván nem teljesen igaz ez a sztori, ő igenis tud posztolni, és a Facebook-oldala eleve az övé, hiszen az ő fotója látszik rajta, az ő tartalmai vannak rajta. Mindössze annyi változott, hogy az FPÖ lett az admin, az ő jogosultsága pedig szerkesztői lett. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás