Magyar futballszurkolókat támadtak meg Szerbiában

Szerző: Fekő Ádám
2019.08.20. 09:38

Négy fordulót kellett várni, hogy valakinek igazán szemet szúrjon a magyar lakosságú délvidéki város tábora.

Magyar futballszurkolókat támadtak meg Szerbiában

Igazán nem kellett rá sokat várni, hogy a szerb bajnokság első osztályába feljutó Topolya magyar szurkolói célponttá váljanak a világszinten is a legkeményebbnek számító szerbek között:

a Vojvodina ellen játszott mérkőzésük után Temerinben támadtak meg egy kisebb csoportot. Két topolyai a sürgősségin kötött ki, illetve az autójukat is szétverték az egyelőre ismeretlen tettesek.

A klub közleményben kérte a temerini hatóságokat, hogy a lehető legrövidebb időn belül vonják felelősségre az elkövetőket. „A klub nagyon jó együttműködést ápol a szurkolóival és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megvédje őket az ilyen és hasonló támadásoktól” – áll a közleményben.

Bár nem egyértelműen nacionalista indíttatású a bűncselekmény, érdemes megjegyezni, hogy a szerb lelátón alapesetben annyira utálják a magyarokat, hogy a klub vasárnapi ellenfelének, az újvidéki Vojvodinának az a gúnyneve, hogy “magyarok”. 

Az újonc Topolya amúgy négy forduló után második a szerb ligában, de csak rosszabb gólaránya miatt van a már említett Vojvodina mögött, akikkel 2-2-es döntetlent játszottak. Ezzel egyelőre pontokkal előzi meg a 16 ezer fős város csapata Szerbia olyan giganeveit, mint a Crvena Zvezda és a Partizan.

Érdekes, hogy a Topolya már a harmadik magyar kötődésű fociklub a szomszédos országok első osztályaiban: a dunaszerdahelyi DAC-cal már mi is sokat foglalkoztunk a szlovák ligában, de második évét tölti a román bajnokság legfelső polcán Sepsiszentgyörgy csapata is.

FOTÓ: TSC / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek