+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. augusztus 19. hétfő, 18:27
Most éppen „bébi-Trumpnak” nevezte az olasz belügyminisztert az amerikai filmsztár. Meg odaszúrt egyet többek között a magyar kormánynak is.

Tovább folytatódik a Richard Gere és a Matteo Salvini olasz belügyminiszter közötti csetepaté: egy hete még a Lega pártelnöke azon akadt ki, hogy a 69 éves amerikai színész toszkán nyaralása alatt az Open Arms civil szervezetnél dolgozó ismerőse meghívására elment Lampedusa szigetére, és nyíltan kiállt a Földközi-tengeren ragadt 160 ember mellett, amelyet a belügyminiszter nem engedett kikötni, mert illegális bevándorlók is voltak a hajón.

 

Miért nem viszi haza a migránsokat?

 

Gere akkor sajtótájékoztatóján kijelentette: már két éve is volt itt, és szerinte a menekültek helyzete borzasztó. „Migránsoknak hívják őket, de valójában menekültek, akiknek segítségre van szükségük” – jelentette ki akkor, hozzátéve, hogy a Trumpok és Salvinik politikájának véget kell vetni. Matteo Salvini ezt követően stílszerűen Twitteren szólt vissza az amerikai színésznek:

 

„Mivel a barátjának az NGO-nál 180 bevándorlója van a fedélzeten, biztos vagyok benne, hogy a nagylelkű milliomos mind befogadja őket a villáiba. Tévedek???”

 

– írta, majd hozzátette, az összes embert elvihetné a magángépén Hollywoodba, és a villáiban majd segíthet nekik.

 

Ezt követően Gere hétfőn interjút adott a Corriere Della Sera olasz lapnak, melyben kifejtette, Donald Trump amerikai elnök és Salvini belügyminiszter ugyanazon mentalitást osztják.

 

„Ami azt illeti, Salvinit én bébi-Trumpnak hívom” – fejtegette Gere, aki szerint a Lega elnöke ugyanúgy félelemből és gyűlöletből merítkezik,

 

mint az amerikai elnök, a Trumphoz hasonlókat pedig „meg kell állítani”. Helyette Gere szerint valaki mást kéne megválasztani, például „Obama jó volt a közösségek összetartásában”, Trump viszont véleménye szerint még csak nem is népszerű, hiszen a népesség hatvan százaléka elégedetlen az elnökségével.

 

Magyarországon is manipulálnák a vezetők az embereket?

 

Gere az interjújában hozzátette: ha Salvini „eltöltene egy kis időt azokkal az emberekkel, meghallgatná a történetüket, a családi traumáikat, megváltoztatná a véleményét”. A filmsztár hozzátette: szívesen találkozna Salvinivel, mert biztos benne, hogy a belügyminiszter „nem olyan, amilyennek mutatja magát”, hiszen van családja, gyermekei és szülei. Ugyanakkor azt is hozzátette: a belügyminiszter politikai ügyet csinál az emberek érintő vészhelyzetből, ez pedig rossz politika.

 

A beszélgetés során a színész elmondta, szerinte két Olaszország is létezik, ő maga pedig imádja az olaszokat, de valami megváltozott az elmúlt években: nemcsak Olaszországban, hanem Magyarországon, Lengyelországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is.

 

„A politikai vezetők manipulálják az elménket”, annak sötét oldalát hozzák elő, fejtegette.

 

Ugyanakkor szerinte ez még nem a demokráciák vége, hanem egy olyan kihívás, amit meg lehet nyerni ezekkel a vezetőkkel szemben. Augusztus elején az olasz parlament elfogadott egy törvénycsomagot, mely megbírságolja a migránsmentő hajók kapitányait, amennyiben azok engedély nélkül lépnek be az olasz felségvizekre. Az új törvény értelmében ezen kapitányok akár egymillió euróra is büntethetők.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem árulás, hanem a konszenzusos politika melletti kiállás szimbóluma az indulása – mondja Balogh Gábor.

A legkisebb bírságot Tarlós Istvánnak, a legnagyobbat Puzsér Róbertnek kell fizetnie.

Vajon felismerhetőek-e a pártok és politikusok üzenetei, ha nincs jelezve az illető vagy szervezetének neve? Töltsd ki!

Galambok, varjak, kutyák, macskák és delfinek titkosszolgálati kiképzésével is kísérletezett a hetvenes években a CIA egy, a titkosítás alól most feloldott dokumentum szerint.

Évtizedek óta betiltott rákkeltő hatású anyagot is találtak a La Manche csatornánál
élő delfinek szervezetében.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Naná, ahogy azt az ausztrál gyökerű Rumjacks be is fogja mutatni szeptember 25-én a Dürer Kertben. További fellépők: The Crazy Rogues, Loch Nesz.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás