+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. augusztus 19. hétfő, 18:27
Most éppen „bébi-Trumpnak” nevezte az olasz belügyminisztert az amerikai filmsztár. Meg odaszúrt egyet többek között a magyar kormánynak is.

Tovább folytatódik a Richard Gere és a Matteo Salvini olasz belügyminiszter közötti csetepaté: egy hete még a Lega pártelnöke azon akadt ki, hogy a 69 éves amerikai színész toszkán nyaralása alatt az Open Arms civil szervezetnél dolgozó ismerőse meghívására elment Lampedusa szigetére, és nyíltan kiállt a Földközi-tengeren ragadt 160 ember mellett, amelyet a belügyminiszter nem engedett kikötni, mert illegális bevándorlók is voltak a hajón.

 

Miért nem viszi haza a migránsokat?

 

Gere akkor sajtótájékoztatóján kijelentette: már két éve is volt itt, és szerinte a menekültek helyzete borzasztó. „Migránsoknak hívják őket, de valójában menekültek, akiknek segítségre van szükségük” – jelentette ki akkor, hozzátéve, hogy a Trumpok és Salvinik politikájának véget kell vetni. Matteo Salvini ezt követően stílszerűen Twitteren szólt vissza az amerikai színésznek:

 

„Mivel a barátjának az NGO-nál 180 bevándorlója van a fedélzeten, biztos vagyok benne, hogy a nagylelkű milliomos mind befogadja őket a villáiba. Tévedek???”

 

– írta, majd hozzátette, az összes embert elvihetné a magángépén Hollywoodba, és a villáiban majd segíthet nekik.

 

Ezt követően Gere hétfőn interjút adott a Corriere Della Sera olasz lapnak, melyben kifejtette, Donald Trump amerikai elnök és Salvini belügyminiszter ugyanazon mentalitást osztják.

 

„Ami azt illeti, Salvinit én bébi-Trumpnak hívom” – fejtegette Gere, aki szerint a Lega elnöke ugyanúgy félelemből és gyűlöletből merítkezik,

 

mint az amerikai elnök, a Trumphoz hasonlókat pedig „meg kell állítani”. Helyette Gere szerint valaki mást kéne megválasztani, például „Obama jó volt a közösségek összetartásában”, Trump viszont véleménye szerint még csak nem is népszerű, hiszen a népesség hatvan százaléka elégedetlen az elnökségével.

 

Magyarországon is manipulálnák a vezetők az embereket?

 

Gere az interjújában hozzátette: ha Salvini „eltöltene egy kis időt azokkal az emberekkel, meghallgatná a történetüket, a családi traumáikat, megváltoztatná a véleményét”. A filmsztár hozzátette: szívesen találkozna Salvinivel, mert biztos benne, hogy a belügyminiszter „nem olyan, amilyennek mutatja magát”, hiszen van családja, gyermekei és szülei. Ugyanakkor azt is hozzátette: a belügyminiszter politikai ügyet csinál az emberek érintő vészhelyzetből, ez pedig rossz politika.

 

A beszélgetés során a színész elmondta, szerinte két Olaszország is létezik, ő maga pedig imádja az olaszokat, de valami megváltozott az elmúlt években: nemcsak Olaszországban, hanem Magyarországon, Lengyelországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is.

 

„A politikai vezetők manipulálják az elménket”, annak sötét oldalát hozzák elő, fejtegette.

 

Ugyanakkor szerinte ez még nem a demokráciák vége, hanem egy olyan kihívás, amit meg lehet nyerni ezekkel a vezetőkkel szemben. Augusztus elején az olasz parlament elfogadott egy törvénycsomagot, mely megbírságolja a migránsmentő hajók kapitányait, amennyiben azok engedély nélkül lépnek be az olasz felségvizekre. Az új törvény értelmében ezen kapitányok akár egymillió euróra is büntethetők.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hogyan értékeli a két, MSZP-től DK-ba távozó polgármester döntését, és milyen a viszonya Dobrev Klárával? Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője válaszolt az Azonnalinak!

A PSD pedig húzza az időt. Az Azonnali elmondja, mi történik épp Európa legizgalmasabb politikai színházában!

Láttatok már olyat, hogy valaki bekerül egy kerületi bizottságba, majd rögtön felszámolná azt? Még mi sem, de Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke pontosan erre készül a Hegyvidéken. Az Azonnalinak elmesélte, miért.

A koronavírus-pánik helyett a kelet-európai kulturális értékek bemutatását tartjuk fontosnak.

Hans Peter Doskozil jó szórakozást kívánt a minimálbérre pénzt sajnáló cégeknek Orbánnál.

A szakértők eredetileg arra számítottak, hogy egy Olaszországban dolgozó román hozza majd haza a koronavírust.

A debreceni alapszervezet most kilépett elnöke szerint a Jakab Péter-féle vezetés „bolsevik típusú leszámolásokat” folytat.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Milyen lehetőségei vannak a felhasználóknak a techóriások adatszerzéseivel szemben? Milyen megoldásaink vannak, hogy ne a Facebook döntsön a demokráciánkról? Február 28-án erről lesz szó a Patyolatban.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás