Lehetsz zöld a Szigeten, de részegen úgyis elrontod

2019.08.14. 14:06

Az idei Sziget már nagyon hangsúlyozottan környezettudatos, de mennyire érdekli ez a fesztiválozókat, és tesznek-e erőfeszítéseket azért, hogy ne hagyjanak maguk után mocskot? Videó!

Nyugaton is trendi zöldnek lenni, és a Sziget is kifejezetten igyekszik környezettudatos fesztivál lenni: a repoharak megjelenése óta már rég nem lehet térdig érő műanyagpoharakból és kólásüvegekből álló szeméttengerben ugrálni, az idei évtől papírból készült szívószálak vannak, de persze egy hétig sátrazni a Hajógyárin így is iszonyatos mennyiségű hulladékkal jár. Mivel mostanában már annyira sokan figyelnek arra, hogy kevés egyszer használatos műanyagot használjanak, hogy még a KDNP-nek is csak egy hónap késéssel tűnt fel a műanyagmentes július, úgy gondoltuk, körbe járunk kicsit, és megkérdezzük a kint sátrazókat, mennyire nehéz ezt komolyan venni.

A válaszok változatosak voltak, de abban mint megegyeztek, hogy valamennyire márpedig figyelni kell: páran még a csikkeket sem dobják el, hanem eldobható hamutartót visznek magukkal, de még a témával legkevésbé foglalkozók szerint is fontos, hogy ne csak úgy eldobják az üvegeket, hanem lehetőleg az újrahasznosítható műanyagok közé vigyék el őket.

Van, aki a tisztaságra is figyel: egy brit csoport például a sátruk mellé lopott egy kukát is, hogy ne a sátruk előtt gyűljön a szemét.

Amit kifejezetten jó volt látni az, hogy minden ellenkezés ellenére a magyarok is partnerek a Sziget zöldülésében, és bár nulla ökológiai lábnyommal még jó sok ideig nem fogunk fesztiválozni, azért már ez is komoly előrelépés akár az öt évvel ezelőtti állapotokhoz képest is.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek