Ezeken a településeken indul külön a Kutyapárt

Szerző: Fekő Ádám
2019.08.14. 19:30

Polgármesteri pozícióra nem hajt a viccpárt, de négy budapesti kerületben is indulnak az összes választókerületben.

Ezeken a településeken indul külön a Kutyapárt

Közleményben jelezte az MKKP, hogy nem akarnak belezavarni az ellenzék egymás elleni küzdelmébe az önkormányzati választáson, ezért korábbi ígéretükhöz méltó módon csak kevés helyen indulnak, ahol viszont igen, ott Budapesten mindenképp külön. A viccpárt polgármesterjelölteket ezeken a településeken sem indít, úgyhogy csak önkormányzati képviselőkben gondolkoznak, de ezekben az összes egyéni választókerületben lesz jelöltjük.

Budapesten négy kerületben, a II., a XII., a XIV., és a XV. kerületben, illetve Ajkán és a Bács-Kiskun megyei listán lesznek ott, Szombathelyen pedig az ottani széles ellenzéki összefogással, az Éljen, Szombathely!-jel közösen.

Az MKKP emellett Baranyi Krisztinát támogatja a jelenleg is zajló ferencvárosi előválasztáson.

A közlemény szerint 5 százalékos eredménnyel már reális esélyük lenne bejutni az önkormányzati testületekbe kompenzációs listákról. Ez nem is elképzelhetetlen, hiszen például az idei év elején a Závecz Budapesten négy százalékra mérte a Kétfarkú Kutya Pártot, megelőzve például a Jobbikot is, a májusi EP-választáson pedig 3,83 százalékot ért el.

Akkor a budapesti kerületekben így nézett ki az MKKP eredményben, kettőben a városi átlag alatt, kettőben felett volt a párt.

II. kerület: 3,61%

XII. kerület: 3,98%

XIV. kerület: 4,35%

XV. kerület: 3,42%

A párt vezetője, Kovács Gergely már július elején belengette, hogy nem kíván túlzottan beleszólni az önkormányzati választásba, viszont ahol indulnak Budapesten, ott azért, mert az ellenzéki induló vagy bűnöző, vagy semmi köze a kerülethez. „Amíg ebben az országban az MSZP és a DK az ellenzék, addig a Fidesz mindig meg fogja nyerni a választásokat, tehát ha ezeket a pártokat segítjük, akkor tulajdonképpen a Fidesznek segítünk” – mondta akkor az Azonnalinak.

FOTÓ: Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek