A legkeményebb szlovák fanatikusok is megindulnak Budapestre

Szerző: Fekő Ádám
2019.08.14. 17:30

A magyar vendégek nagyszombati viselkedése arra pont elég volt, hogy megbékéltesse egymással a szlovák focihuligánokat is kicsit.

A legkeményebb szlovák fanatikusok is megindulnak Budapestre

Valami sikert mégis csak elért a magyar fociválogatott Nagyszombaton annak ellenére is, hogy nagyon sima vereséget szenvedett Szlovákiától az első Eb-selejtezőn: a szeptember 9-i visszavágón a történelem során először állnak össze a hazai nézeteltéréseiket feélretéve a szlovák klubcsapatok keménymagjai egy budapesti kirándulás erejéig.

Ez azt jelenti, hogy talán a Groupama Aréna nagyjából 1500 fő befogadására alkalmas vendégszektora is megtelik, de ami még valószínűbb, hogy fokozottabb ellenőrzést is igényel az amúgy is kiemelt biztonsági kockázatúnak számító meccs.

A Facebookon közzé tett plakát az összes jelentősebb táborral rendelkező szlovák klubot hívja, a Facebookon közzé tett szöveg pedig azt sérelmezi, hogy Nagyszombaton úgy viselkedtek a magyar szurkolók, mintha világbajnokok lennének annak ellenére, hogy tudniuk kellett volna, hogy a szlovák ultracsoportok már régóta nem támogatják kifejezetten a válogatottat. Ennek akarnak most véget vetni, és elutazni Budapestre szervezetten szurkolni, és helyre billenteni a dolgokat.

Egyébként a válogatottak mögé besorakozó egységes nemzeti csoportok valóban egyre ritkábbak Európában, tulajdonképpen a magyarok inkább kivételek: arra talán mindenki emlékszik, hogy Románia tábora 2015-ben Budapesten verekedett össze egymással, de Nyugat-Európában a legtöbben meg se nagyon próbálják összehozni a szurkolói csoportokat. 

Csak hogy a sport részéről is írjak, Magyarország-Szlovákia meccsre már az összes hazai jegy elfogyott. Jelenleg vezetjük a csoportunkat, de még a szlovákok után idegenben játszunk Horvátországgal, itthon Azerbajdzsánnal, és idegenben zárunk Wales ellen. 

FOTÓ: Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek