Ha vannak fiús és lányos játékok, a politizálás melyik csoportba tartozik? Megkérdeztük a politikusnőket

2019.08.12. 07:21

Milyen várandósan kampányolni? Mennyi internetes zaklatást kell elviselnie annak, aki nőként politikusnak áll? Ki a felelős egy abortuszért? Máshogy kell-e nevelni a fiúkat, mint a lányokat? Teszteltük, mennyire feministák a női politikusok. Videó.

A nők nem valók a politika csúcsára, mert nem bírják a karaktergyilkosságot – állította pár évvel ezelőtt Orbán Viktor. Néhányan mégis ezt az utat válaszották, de ez még nem jelenti azt, hogy mindannyian azonos értékeket is képviselnek.

Vannak akik a traktorral játszó kislányok képét  tartják teljesen normálisnak, mások már kicsi kortól a konyhába szoktatják a lányaikat. És ahogy a magánéleti dolgokban, a társadalmi szintű problémák terén sincs mindenben egyetértés. 

Vajon változtatna valamit a magyar politika állapotán, ha több nőt látnánk a parlamentben, és akarnak-e több női kollégát maguk a politikusnők? 

Nézd meg a videót, és kiderül, mennyire feministák a női politikusok!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek