Háromszáznál is több tüntetőt vettek őrizetbe Moszkvában

Szerző: Fekő Ádám
2019.08.11. 08:43

Július közepe óta már a hivatalos adatok szerint is 1700 embert vettek őrizetbe a tüntetések miatt.

Háromszáznál is több tüntetőt vettek őrizetbe Moszkvában

Folytatódik az antiputyinista tüntetéssorozat Oroszországban: az Independent beszámolója szerint valószínűleg tegnap tartották az elmúlt nyolc év legnagyobb tüntetését Moszkvában, miután nagyjából 47 ezer ember ment az utcára a szervezők szerint. A rendőrség 20 ezer ember állapított meg, de több, mint 300 embert bevittek.

A rendőrök még a tüntetést megelőzően őrizetbe vették Ljubov Szobolt, az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus által létrehozott Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványa jogászát.

Szobol egyike annak az 57 független képviselőjelöltnek, akinek az indulását az illetékes hatóságok elutasították a szeptember 8-i moszkvai képviselő-testületi választásokra arra hivatkozva, hogy a támogató aláírásik egy részét meghamisította. Az érintettek szerint a Kreml utasítására, központilag irányítva rekesztették ki őket.

Július 14 óta minden szombaton tüntetnek az orosz fővárosban, miután a választási bizottság több ellenzéki jelölt indulását is elutasította az őszi választásokra. A hivatalos adatok szerint az eddigi tüntetéskeen 1700 ember vettek őrizetbe, tizenegy gyanúsított ellen indult büntetőeljárás tömeges rendbontás miatt. 

FOTÓ: Twitter

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek