Futballszurkolók gyújtották be a Szabadság hidat

Szerző: Fekő Ádám
2019.08.09. 07:14

Mivel meccset nem játszott csütörtök este a Budapest Honvéd, páran kivonultak a lelátóról jelezni, mi a véleményük az UEFA röhejes döntéséről.

Futballszurkolók gyújtották be a Szabadság hidat

Akár városreklámozásra is alkalmas képpel fejezték ki a Budapest Honvéd szurkolói csütörtök este, mit gondolnak arról, hogy bár egy héttel korábban a román Craiova ellen minősíthetetlen körülmények ellen játszottak teljes egészében a vendéglátók hibájából, az UEFA mégis úgy döntött, nem fogadja el a kispestiek óvását, és megtartja az oda-visszavágós meccsen két 0-0 után tizenegyesekkel elért eredményt. Ezért amikor az ő számításuk szerint Európa Liga-meccset kellett volna játszaniuk, kimentek Budapesten a Szabadság hídra, és trikolór színekben gyújtottak be görögtüzeket, a fehér részére pedig egyértelműen írták rá az üzenetet:

„UEFA = MAFIA”

Bár a Honvéd nem fogadja el a döntést, maximum a Craiova hárommeccses zártkaput és 60 ezer eurós büntetését fogják emelni (vagy csökkenteni), hiszen a torna közben folytatódott már. Annak azért kicsit örülhetnek, hogy a Craiova otthon két góllal kapott ki a görög AEK Athéntól.

Ha valaki nem követte volna: a Budapest Honvéd visszavágója majdnem fél órával tovább tartott azért, mert a hosszabbítás végén a román keménymagból valaki előbb fejbe dobta a bírót, aki mellett közvetlenül egy hanggránát is felrobbant, és ápolni is kellett. A meccset ilyenkor minden létező szabály szerint le kell fújni, és a vétlen csapat javára beírni a 3-0-át, de a craiovai csendőrség jelezte a rendezőknek, hogy ha nem játsszák le, nem tudják garantálni a magyarok biztonságát a 20 ezer román nézővel szemben. 

A rendezés amúgy tényleg annyit jelentett, hogy nagyjából 50 csendőr vigyáz a 200 magyarra, a történet megismeréséhez érdemes elolvasni ezt a riportot.

Azt már csak funfactként mesélem el, hogy nem ez az első kapcsolódása a Szabadság hídnak a magyar futballszurkolókhoz: 2016 nyarán többek közt én csináltam eredetileg teljesen viccből egy eventet Facebookon, ami arra buzdít, a pesti és a budai oldal verekedjen össze egymással az épp hetekig lezárt hídon. Az eseményre rengetegen visszajeleztek, de komolyan szerencsére csak nagyon kevesen vették. A kevés ember között volt a TV2 Tényekjének stábja is, akik halálos komolysággal adták elő, hogy véres verekedés készül a hídon, Marsi Anikó szövege után pedig még egy arcát nem vállaló embert is találtak, aki elmond pár dolgot a nagy bunyó hátteréről. A valódi eseményen végül nagyjából 30 ember jelent meg röhögni rajta, hogy tényleg képes volt kimenni a készenléti rendőrség is. 

FOTÓ: Olvasónk

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek