A Pesti Srácok újságírója az ország legnagyobb büdzséjű reklámkampányát sem vette észre

Gerényi Gábor

Szerző:
Gerényi Gábor

2019.08.07. 12:15

És ez a két évvel ezelőtti kampány nemhogy nem váltott ki semmilyen botrányt vagy ellenszenvet, hanem száz százalékban pozitív visszajelzéseket kapott.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Némi port vert fel a napokban, hogy a Pesti Srácok újságírója, Vésey Kovács László elárulta, valamiért többes szám első személyben: nem szívesen látnának ők tolószékeseket óriásplakáton.

A valóság ezzel szemben az, hogy nem is olyan régen, két évvel ezelőtt a legnagyobb magyar bank gigantikus költségvetéssel futtatott egy reklámkampányt, melynek központi figurája egy szimpatikus, valóságos tolószékes vállalkozó volt,

és a kampány nemhogy nem váltott ki semmilyen botrányt vagy ellenszenvet, hanem száz százalékban pozitív visszajelzéseket kapott (nem csoda, szuperül sikerült).

Innentől kezdve két eset lehetséges: kollegánk vagy nem vett észre egy sokszázmilliós büdzsével minden létező csatornán (plakát, tévé, internet) hónapokig nyomatott kampányt, vagy pedig – és ez a valószínűbb – nem is olyan rossz ember ő valójában, mint amilyennek látszani szeretne, és igazából nem is zavarják az effajta hirdetések.

Vésey még kifejti, hogy szerinte a tolószékes élet nem nevezhető természetesnek – ezzel kapcsolatban pedig rá kell mutatnunk, hogy a természetes mint kategória használata igencsak szubjektív: számomra például egy mozgássérült lényegesen természetesebbnek tud hatni, mint egy szilikonnal teletömött szupermodell, akivel viszont, úgy tűnik, Véseynek nincs semmi baja; legalábbis nem akkora, hogy egy ilyen írásban szóvá tegye.

De említhetném szívügyemet, az elektronikus zenét, amit a puristák, a hegedű és a gitár barátai gyakran szoktak természetellenesnek nevezni. Ilyen esetekben arra szoktam felhívni a figyelmüket, hogy elektromosan generált hangokat hamarabb produkált a természet, mint akusztikus zenét, gondoljunk például a dörgés/villámlás jelenségére.

De a keresztény szabadság újdonsült filozófiájának jegyében végső érvként az egyszerűség kedvéért hadd idézzem ide a miniszterelnök tusnádfürdői beszédét, esetünkre is jól alkalmazható egy fontos részlete:

a mozgássérültet a tanítás szerint Isten éppúgy a saját képére teremtette, mint a szupermodellt,

így talán az óriásplakáton létezés jogát sem vehetjük el tőle.

Olvass még többet Gerényi Gábortól az Azonnalin!

Gerényi Gábor
Gerényi Gábor az Azonnali egyik tulajdonosa
Gerényi Gábor
Gerényi Gábor az Azonnali egyik tulajdonosa

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek