Diszkósított olasz himnuszra és bikinis lányokra verette félmeztelenül Matteo Salvini

Szerző: Techet Péter
2019.08.05. 18:27

Jó volt a szombati Lega-buli a tengerparton! Miközben a baloldal a harminckilenc évvel ezelőtti neofasiszta bombatámadásra emlékezett Bolognában, nem messze onnan, a tengerparton Salvini félmeztelenül, koktélozgatva, bikinis csajok társaságában csapatta diszkósított olasz himnuszra.

Diszkósított olasz himnuszra és bikinis lányokra verette félmeztelenül Matteo Salvini

1980. augusztus másodikán bomba robbant a bolognai pályaudvar előtt, több mint nyolcvan halálos áldozatot követelt a támadás. A kor hangulatát mutatja, hogy azonnal a kommunista Vörös Brigádokra terelődött a gyanú.

Mint az azonban számos más, a szélsőbal számlájára írt támadásnál is feltételezhető volt, esetleg egyenesen be is bizonyosodott: a neofasiszták robbantottak. A cél már az 1970-es Borghesa-terv óta az volt (egyesek szerint a CIA támogatásával), hogy olyan hangulatot kell kelteni az országban, amiből egy jobboldali diktatúra jelenthet megoldást.

Idén a baloldal több helyen, így többek között Bolognában emlékezett a neofasiszta terror áldozataira.

Matteo Salvini, belügyminiszter – noha kedves téma neki a belbiztonság – nem mondott egyetlen emlékező szót sem. Pedig nem volt messze Bolognától, a Milano Marittima strandon volt éppen a tartományi Lega buliján.

A Repubblica napilap videófelvétele szerint

a félmeztelen Salvini a tengerparti Lega-bulin koktélozgatva nézte, amint először bikinis lányok táncolnak a tömeg üdvrivalgása mellett a diszkósított olasz himnuszra.

Majd utána jött az igazi veretéske, amikor prolitechnóra ment tovább a hősök napi (vagy ahelyetti), tengerparti Lega-buli.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek