„Esznek, szemetelnek” – kiakadt a román turistákra a bolgár miniszterelnök

Szerző: Bukovics Martin
2019.08.04. 11:17

Bojko Boriszov szerint a szemetelő románok vitték be Bulgáriába a sertéspestist.

„Esznek, szemetelnek” – kiakadt a román turistákra a bolgár miniszterelnök

Bojko Boriszov, Bulgária miniszterelnöke alaposan kiakadt a hozzájuk érkező román turistákra.

„Biztos vagyok benne, hogy a román turisták hozták a sertéspestist Bulgáriába. Minden nap 57 ezer autó jön át a Duna-hídon. Nincs mit csinálnunk, az embereknek van pénzük. Sétálnak, esznek és szemetelnek, mi pedig csak takarítunk, takarítunk” – fakadt ki a jobboldali politikus.

Mint azt a Krónika napilap írja, Bulgária kormányfője a balkáni ország állategészségügyi hatóságainak képviselőivel és sertéstenyésztőkkel folytatott szombati megbeszélését követően nyilatkozott arról, hogy szerinte elsősorban a romániai turisták okolhatóak a kór bulgáriai megjelenéséért. Bulgária északi régióiban az elmúlt hetek során több tízezer állatot ítéltek kényszervágásra magángazdálkodásokban és hizlaldákban a sertéspestis felbukkanása miatt, írja a kolozsvári újság.

EZ AZ A HÍD, AMIN KERESZTÜL A ROMÁNOK ÁTMENNEK BULGÁRIÁBA

A román külügyminisztérium gyorsan reagált a szomszéd szavaira. Bukarest meglepetésének és csalódottságának adott hangot szombat este: „Azokon a technikai érveken túl, amelyekkel az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság válaszol majd Bojko Boriszov szerencsétlen kijelentéseire, nem tehetjük meg, hogy ne fejezzük ki meglepetésünket és csalódottságunkat azzal kapcsolatban, ahogyan a bolgár miniszterelnök utalt a román turistákra, különös tekintettel arra, hogy ezek jelentősen hozzájárulnak Bulgária gazdasági fejlődéséhez.”

Ha érdekel, milyen Románia tengerpartja, ami helyett sok román turista inkább a sokkal jobban kiépített és eleve hosszabb bolgárt választja, nézd meg a videónkat:

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek