A szolnoki ellenzékiek maguk mondják el, mi áll a már-már szappanoperába illő vitájuk hátterében

2019.08.03. 08:31

Elég integratív lehet egy szocialista politikus polgármesterjelöltként? Miért érzi magát alkalmasnak valaki arra, hogy egy olyan várost vezessen önkormányzati tapasztalat nélkül, ahova csak nemrég költözött? Na és egyáltalán mit gondolnak a szolnokiak, kell-e új polgármester? Az Azonnali a városban járt a válaszokért.

Mintha kissé elszabadultak volna az indulatok a szolnoki ellenzék háza táján, miközben papíron a fideszes Szalay Ferencet szeretnék legyőzni ősszel. A csapat egyik fele, az MSZP, a DK, az LMP és a Jobbik helyi szervezete a szocialista Radócz Zoltánt támogatja. Eközben a Momentum, a Jobbik országos elnöksége és a Szolnok Város Fejlődéséért egyesület Lukácsi Katalint, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagját látná a város vezetőjeként.

A két csoport – a ferencvárosi eseményekhez hasonlóan – ugyan azt kommunikálja, előválasztással rendeznék a helyzetet, ám még ennek részleteiről sem sikerült megállapodniuk, a feszültség pedig érezhetően nagy a felek között. Hogy megértsük, mi történik Szolnokon, az Azonnali a helyszínen járt.

Elég integratív lehet egy szocialista politikus polgármesterjelöltként? Miért érzi magát alkalmasnak az egykori KDNP-s Lukácsi Katalin arra, hogy egy olyan várost vezessen önkormányzati tapasztalat nélkül, ahova csak nemrég költözött? Mégis mi történik a Jobbikban, hogy mást támogat az országos elnökség, mint a helyi alapszervezet? Mi történik akkor, ha nem lesz előválasztás, és Lukácsi és Radócz is elindul?

Na és ami a legfontosabb: mit gondolnak az egészről a szolnokiak, kell-e új polgármester? A válaszokért nézzétek meg az Azonnali videóját!
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek