+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. augusztus 1. csütörtök, 11:47
Teljes fokozaton, kampányüzemmódban dolgozik a brit kormány azon, hogy felkészítse az országot a megállapodás nélküli kilépésre.

Három hónap, és az Egyesült Királyság elvileg távozik az Európai Unióból, vagy ahogy Boris Johnson, az új miniszterelnök megígérte, biztosan távozik, ha törik, ha szakad – ez azt jelenti, hogy október 31-én akár megállapodás nélkül is kiléptetné az országot Johnson, aki addig nem is tárgyalna a brexitről amíg az EU nem nyitja újra a kilépési megállapodás megtárgyalását, amit az Unió nem akar megtenni.

 

A brit kormány ezért most gőzerővel készül a megállapodás nélküli kilépésre, amit egyébként már többször is elvetett a brit parlament.

 

Sajid Javid pénzügyminiszter szerdán este be is jelentette, hogy újabb 2,1 milliárd fontot (nagyjából 752 milliárd forintot) különítenek el a felkészülésre. Ennek felét rögtön megoldandó feladatokra fordítják, másik felét pedig tartalékba helyezik: ehhez a pénzhez nyúlhatnak majd a minisztériumok, illetve a skót, wales-i és északír önkormányzatok.

 

Az azonnali feladatok között szerepel további határőrök alkalmazása, illetve a gyógyszerellátás biztosítása – tehát gyógyszerek felhalmozása – (erre 434 millió fontot, azaz 155 milliárd forintot költenek),

 

de elköltenek 138 millió fontot (49 milliárd forintot) információs kampányra is belföldön és külföldön is,

 

amit augusztusban kezdenek majd meg. Ez nagyjából annyi pénz egyébként, amennyiből egy nagyobb hollywoodi filmet szoktak reklámozni.

 

Ez azt jelentheti például, hogy minden brit háztartásba küldenek majd egy tájékoztató füzetet, de szerte Európában újsághirdetésekben, célzott netes hirdetésekben fogják tájékoztatni az európai állampolgárokat is a megállapodás nélküli kilépésről. A kampányért Michael Gove miniszter és Dominic Cummings, a brexitkampány agya felel, ő fogja kitalálni a szlogent is.

 

Az üzenet egyébként valami olyasmi lesz, hogy az Egyesült Királyság ki fog lépni, de minden rendben lesz.

 

A 2016-os brexitnépszavazás előtt egyébként a magyar kormány, egész pontosan Orbán Viktor is hirdetett az Egyesült Királyságban: a Daily Mail lapjain azt üzente, hogy Magyarország büszke, hogy az Egyesült Királysággal együtt lehet tagja az EU-nak.

 

FOTÓ: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

Csak egy kis áramszünet volt a támadás eredménye, de kiderült: valószínűleg nem ez volt a támadók célja.

Minél mérgesebb, annál erősebb: nem épp úgy történik a zöld fordulat a brit miniszterelnöknél, ahogy arra számítanánk.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Naná, ahogy azt az ausztrál gyökerű Rumjacks be is fogja mutatni szeptember 25-én a Dürer Kertben. További fellépők: The Crazy Rogues, Loch Nesz.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás