Turistamágnes madridi múzeum előtt táboroznak hajléktalanok, hogy lakhatást követeljenek

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.31. 19:16

Madrid városvezetése szerint a százötven tiltakozó közül valójában csak tizenketten hajléktalanok, őket el fogják szállásolni, a többiek viszont csak aktivisták.

Turistamágnes madridi múzeum előtt táboroznak hajléktalanok, hogy lakhatást követeljenek

Százötven hajléktalan állított sátrat a turisták közt népszerű Prado múzeum, vagyis a Madridi Nemzeti Múzeum képtára előtt. Ezzel nem csak azt akarják elérni, hogy mindenkinek járjon a biztonságos lakhatást, de azt is, hogy felhívják rá a figyelmet: nem láthatatlanok – írja a Reuters.

A hajléktalanok már három hónapja táboroznak a helyszínen. Szóvivőjük, Miguel Carrera azt nyilatkozta:

szeretnék, hogy senkit se hagyjanak az utcán, ez ugyanis szerintük a Spanyolország alkotmányába foglalt alapvető jogok megsértése.

Jose Luis Martinez-Almeida, Madrid polgármestere azzal kritizálta a demonstrálókat: a közterületet nem lehet illegálisan elfoglalni ilyen célra, de azt nem mondta, hogy a hatóságok felszámolnák a tábort. Helyettese, Begona Villacis pedig arról beszélt:

a százötven tiltakozó közül valójában csak tizenketten hajléktalanok, a többiek aktivisták. Ugyanakkor a tucatnyi érintettnek azt ígérte: jövő hétre megoldják az elszállásukat.

Arról, hogy a hajléktalanság felszámolására biztosan az a legjobb módszer-e, ha lakást biztosítunk a hajléktalanoknak, itt olvashatjátok Egyed Janka véleményét az Azonnalin.

FOTÓ: Wikimedia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek