Ha kell, Baranyi Krisztina nélkül is megtartják a ferencvárosi előválasztást

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.30. 16:11

Bár szeretnének megállapodni a független Baranyi Krisztina polgármesterjelölttel az ellenzéki pártok, de ha úgy alakul, nélküle is megtartják az előválasztást Ferencvárosban, ahol a baloldal Jancsó Andreát látná kerületvezetőként. Azért ha végül csak Jancsó indul a megmérettetésen, nem fognak észak-koreásat játszani – ígéri a momentumos Bedő Dávid.

Ha kell, Baranyi Krisztina nélkül is megtartják a ferencvárosi előválasztást

Egyelőre az a biztos a ferencvárosi előválasztással kapcsolatban, hogy egy héttel eltolják az időpontját, vagyis augusztus 5-e helyett augusztus 12-én fog kezdődni a szavazás – mondta el Bedő Dávid, a Momentum politikusa az Azonnali kérdésére.

Mint ismert, Szolnokhoz hasonlóan a budapesti kilencedik kerületben sem döntötték el az ellenzéki pártok, kit indítsanak közös polgármesterjelöltként. Két jelenlegi önkormányzati képviselő van versenyben: az egyik a momentumos Jancsó Andrea, akit az MSZP, a DK és a Jobbik is támogat, míg a másik a független Baranyi Krisztina, aki mögé az LMP és a Kétfarkú Kutya Párt, illetve Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt álltak be.

A momentumos Bedő Dávid elmondta: a héten tovább fognak egyeztetni Baranyi Krisztinával az előválasztás részleteiről, hiszen elkötelezettek abban, hogy sikerüljön megállapodniuk. Ugyanakkor szerinte mindenképpen megtartják az előválasztást, akkor is, ha Baranyi nem vesz részt rajta.

Kérdésünkre, hogy Baranyi nélkül mi értelme lenne az előválasztásnak, úgy fogalmazott: nem sok, ha csak egy jelölt indulna a megmérettetésen.

Ha utóbbira kerülne sor, akkor a jelölt csak összegyűjtené az induláshoz szükséges ajánlásokat, és ezzel le is zárnák a folyamatot, mert „nem játszunk észak-koreai szavazást”, hogy felállítják a sátrakat a választáshoz, de csak egy jelöltre lehet voksolni.

Az előválasztás szervezésének állásáról Baranyi Krisztina hétfőn azt közölte Facebook-oldalán: annak megrendezése továbbra sem biztos annak ellenére, hogy elvileg minden érintett szervezet elkötelezett mellette. Mint írta, a Jancsó Andreát támogató kerületi pártszervezetek továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a polgármesterjelöltek írják alá a helyi képviselőjelöltekről szóló korábbi pártalku elfogadását.

„Ez egyrészt teljesen kiszorítana a testületből engem és az engem támogató pártokat és civileket, másrészt újabb 5 évre biztosítaná a fideszes maffiauralommal eddig együttműködő, parkolási mutyiban érintett képviselők helyeit.”

Arról, hogy hogyan látják a felek a kilencedik kerületben kialakult patthelyzetet, itt írt részletesebben az Azonnali.

FOTÓ: Baranyi Krisztina / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek