Az olasz stadion színvonalára panaszkodott egy debreceni focista

Szerző: Fekő Ádám
2019.07.29. 13:16

Ha már a focink rossz, legalább addig eljutottunk, hogy kis mázlival már nyugaton is panaszkodhatunk a körülményekre!

Az olasz stadion színvonalára panaszkodott egy debreceni focista

Egészen megdöbbentő módon nem ment igazán nagyot a még múlt hét csütörtökön ledobott óriási sportnyilatkozat, de ezt képtelenség elhallgatni: a Debrecen ugyebár az FC Torinóval játszott Európa Liga-selejtezőmeccset Olaszországban, a Torino viszont csak az utolsó pillanatban tudta meg, hogy indulhat a sorozatban, miután a tavalyi szezonban előtte végzett AC Milant kizárták a sorozatból a pénzügyi szabályok megszegése miatt. 

Mivel az olaszok úgy tudták, nem lesz dolguk a stadionjukban júliusban, engedélyeztek benne egy csütörtöki rendezvényt, amit már nem tudtak visszamondani, így a meccset a 6000 néző befogadására alkalmas Giuseppe Mossogattában rendezték Alessandriában, itt a harmadosztályú helyi klubon kívül a Juventus ifijei szoktak focizni.

A képen látható Mossogatta nem egy modern stadion, de a NER előtti állapotokat speciel bőven hozza, aminek fényében különösen szórakoztató Tőzsér Dániel nyilatkozata a vadiúj arénák hazájából: 

„Viszont mellbevágóak a körülmények, nem méltóak az Európa-ligához. A Torino is ilyen körülmények között játszik, de furcsa, hogy ilyen pályán, ilyen stadionban kell ezt megtenni.”

Olyat már nem egyszer hallottunk, hogy a külföldi csapatok pályáira panaszkodnak magyar focisták, de ezek általában valahol a messzi keleten történtek, de ezek szerint mostanra Magyarország akkora stadionnagyhatalom lett, hogy már a régebbi olasz pályákat is leszólhatja.

A méltatlan körülmények inkább a Lokit zavarták meg amúgy, hiszen a csütörtöki meccsen simán kikaptak 3-0-ra, cserébe ezen a héten a torinói focisták végre láthatnak egy igazán makulátlan és minden igényt kielégíthető stadiont is, aminek amúgy a 20 ezer ülőhelyéből jó eséllyel van olyan, amin összesen háromszor ült ember az elmúlt öt évben.

Az Alessandria Calcio meccseire egyébként átlagosan 1500 ember szokott kimenni, amivel ráadásul még a magyar átlagtól sincsenek annyira leszakadva. Tőzsérnek abban amúgy igaza van, hogy az olasz klubok sokszor tényleg nagyon szakadt stadionokban lépnek pályára ahhoz képest, hogy Európa harmadik-negyedik legerősebb bajnokságáról beszélünk, de ez főleg azért van, mert az állam arrafelé nem szeret sportlétesítményeket ajándékozni.

FOTÓ: Wikipedia

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek