+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 28. vasárnap, 18:49
Több, mint ezer békés tüntetőt vitt őrizetbe a rendőrség, amiért azok kifogásolták, hogy az orosz állam ellehetetleníti az ellenzéki politikusok indulását a helyhatósági választáson.

Az Európai Unió külügyi szolgálatának szóvivője közleményben jelezte, nem ért egyet azzal a szabad választásért tüntető tömegekkel szembeni hatósági fellépéssel, ami Moszkvában volt látható szombaton.

 

„A fogvatartások, a békés tüntetők elleni aránytalan erőszak akalmazása súlyosan aláássa a véleménynyilvánítás és a gyülekezési jog szabad gyakorlását. Azt várjuk, ezeket megvédik”

 

áll a szlovén Maja Kocijančič közleményében, aki szerint az orosz ellenzéki politikusok egyre durvuló vegzálása is aggodalomra ad okot, ráadásul ezek az események vezettek ahhoz a szombati tüntetéshez, amit az orosz rendőrség brutálisan vert le több, mint 1370 embert letartóztatva a moszkvai városháza melletti demonstráción.

 

A tüntetések előtti hetekben több ismert ellenzéki képviselőt őrizetbe vettek, a tüntetést pedig eleve nem is engedélyezték. Ezt a megmozdulást Alekszej Navalnij neves ellenzéki aktivista hirdette meg a múlt hét szombati, több mint húszezres részvétellel megtartott tüntetésen, emiatt őt már szerdán 30 napi elzárásra ítélték, a Reuters híre szerint

 

az őrizetben egyelőre ismeretlen okból allergiás reakciója lett, ezért kórházba kellett szállítani.

 

Oroszországban szeptember 8-án tartanak helyhatósági választásokat, de az ezeken való indulástól több ellenzéki vagy független politikust is távol tartanak a hatóságok, mivel állításuk szerint az induláshoz szükséges aláírások több, mint 10 százaléka nem volt hiteles.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

Csak egy kis áramszünet volt a támadás eredménye, de kiderült: valószínűleg nem ez volt a támadók célja.

Minél mérgesebb, annál erősebb: nem épp úgy történik a zöld fordulat a brit miniszterelnöknél, ahogy arra számítanánk.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Naná, ahogy azt az ausztrál gyökerű Rumjacks be is fogja mutatni szeptember 25-én a Dürer Kertben. További fellépők: The Crazy Rogues, Loch Nesz.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás