+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 24. szerda, 14:05
A Jobbik a héten dönt arról, mi legyen Bencsik János jelöltségével, de az Azonnali úgy tudja, helyben megállapodtak az ellenzéki pártok, így a baloldali Balog Róbert fog indulni egyedül a Fidesz-KDNP támogatta Szabados Ákos ellen.

Úgy tűnik, mégis csak egy ellenzéki jelölt fog indulni Pesterzsébeten a polgármesterségért, mégpedig a baloldali pártok favoritja, Balog Róbert. Ugyanis az Azonnali információi szerint a másik jelölt,

 

a jobbikos Bencsik János visszalépést tervez, miután sikerült helyben megállapodniuk a többi ellenzéki párttal.

 

Múlt pénteken számolt be róla az Azonnali: ugyan korábban a Momentum a jobbikos Bencsik János polgármesterjelöltségét támogatta Pesterzsébeten, úgy döntöttek, végül mégis a baloldali pártok indulója, Balog Róbert mögé álltak be. Erről a szocialisták küldtek egy összpárti közleményt, melyet a Momentum mellett a Párbeszéd, a DK és az LMP jegyzett.

 

Az erről szóló hírt Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke az Azonnalitól tudta meg, és meg is lepte, ugyanis ő a közlemény megjelenéséig a két párt közös jelöltjének tekintette magát. Bencsik meglepődésén pedig a Momentum lepődött meg, vagyis kommunikációs félreértés történt a pártok között.

 

Az Azonnali kereste az ügyben Bencsik Jánost, hogy megerősítse visszalépését. A politikus válaszában nem cáfolta, hogy erre készülne, és mindössze ennyit írt:

 

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk az ellenzéki győzelem iránt, a Jobbik szerepéről ebben a hét végéig döntést fogunk hozni.”

 

Pesterzsébeten egyébként az a pikáns helyzet állt elő, hogy eredetileg az ellenzéki pártok a Jobbik kivételével Szabados Ákos jelenleg független, korábban szocialista polgármestert akarták elindítani, ám őt végül a Fidesz-KDNP fogja támogatni.

 

FOTÓ: Bencsik János / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

A német törvényhozásban úgy kell berendezkedni a faxtalan életre, hogy a kormány még mindig 900 faxgépet használ.

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

Nem azért, mert ne értenének hozzá: a beoltatandó egészségügyi dolgozók nem jelentek meg az oltáson.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás