A Titanic roncsának felfedezője expedíciót indít, hogy megoldja Amelia Earhart eltűnésének rejtélyét

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.24. 09:45

Egy csendes-óceáni korallzátonynál fogják keresni Amelia Earhart maradványait.

A Titanic roncsának felfedezője expedíciót indít, hogy megoldja Amelia Earhart eltűnésének rejtélyét

Augusztusban nekifut a National Geographic és Robert Ballard, a Titanic roncsának megtalálója, amerikai oceanográfus annak, hogy megtalálják a több, mint nyolcan éve eltűnt Amelia Earhart és repülőgépének maradványait – írja az AP News.

Earhart anno azzal vált ismertté, hogy 1932-ben sikerült egyedül keresztülrepülnie az Atlanti-óceánt. Később ő és navigátora, Fred Noonan körbe akarták repülni a Földet az Egyenlítő mentén, ám 1937-ben eltűntek. Azóta is számos verzió kering arról, mi történhetett velük, ahogy több utánuk kutató expedíció is kudarcba fulladt.

Ballard és a csatorna egy csendes-óceáni, Kiribatihoz tartozó korallzátonynál fogják keresni a repülőgép roncsait egy távolról működtetett víz alatti jármű segítségével.

Egy régészcsapat pedig Earhart esetleges táborhelyének nyomai után fog kutatni a szigeten keresőkutyák, illetve DNS-mintavétel segítségével.

Persze a csatorna filmet is készít a kutatásból, amelyet október 20-án mutatnak be „Amelia-expedíció” néven, és amelyből kiderül, hogy Ballard milyen nyomok alapján gondolta, hogy a korallzátonynál kell keresni Earhart gépét.

FOTÓ: Nationaal Archief​ / Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek