A kilépési kampány vezetője lehet Boris Johnson egyik főtanácsadója

Szerző: Pintér Bence
2019.07.24. 13:00

A brexitkampány sikerében kulcsfontosságú szerepet betöltő Dominic Cummings is megy a Downing Streetre Johnsonnal.

A kilépési kampány vezetője lehet Boris Johnson egyik főtanácsadója

Egy csapat tanácsadót visz magával az új brit konzervatív miniszterelnök, Boris Johnson a Downing Streetre, de ketten lesznek közülük a legfontosabbak az egyik közülük régi tanácsadója, Sir Edward Lister,

a másik pedig nem más, mint a brexitkampány fő guruja, Dominic Cummings.

Cummings szerepe olyan fontos volt a kampányban, hogy külön filmet is csináltak róla Benedict Cumberbatch (képünkön középen) főszereplésével, amiről itt írtunk.

Cummings legutóbb azzal okozott botrányt, hogy mráciusban nem jelent meg a parlamentben, ahol fake news-ügyben hallgatták volna meg egy bizottságban, emitatt a brit sajtó és a különféle képviselők szerint elég ciki, hogy Johnson most kinevezi tanácsadónak.

Cummingsnak nem csak a brexitellenesek, de a kemény brexitben hívő European Research Group hívei sem örülnek annyira, mivel a brexit mellett másik fontos ügye a brit kormányzat megreformálása, és nem igazán konzervatív nézeteket vall a kérdésben. Egyébként van egy kifejezetten szórakoztató blogja is, ahol egy sor olyan konzervatív politikusba is beleállt az elmúlt években, akikkel most együtt kell dolgoznia.

FOTÓ: HBO

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek