Mi az? A szlovákoké hosszabb, mint a magyaroké!

Szerző: Techet Péter
2019.07.23. 18:31

Igen, a parlamenti elnökök zászlaja!

Mi az? A szlovákoké hosszabb, mint a magyaroké!

Amint arról a szlovák liberális Denník N napilap hétvégi száma már beszámolt: a szlovák törvényhozás elnöke, a nemzeti párti (SNS-es) Andrej Danko nem egyszerűen új zászlórudat akar a pozsonyi (bratislavai) parlament épülete elé – de ki is kötött egy fontos elvárást:

mindenképpen legyen hosszabb a rúd, mint a budapesti parlament előtti zászlórúd.

Jelenleg építik a szlovák Nemzeti Tanács előtt a zászlórudat, ami 30 méter magas lesz. Ennek kapcsán jegyezte meg Danko házelnök, hogy ez kerek három méterrel hosszabb, mint ami a budapesti Kossuth téren áll.

Jelenleg csak az épületen lobog egy sokkal kisebb szlovák zászló. Az új zászlórudat, amely harmincnégyezer euróba kerül, szeptember elsején, a szlovák alkotmány napján fogják felavatni.

Amint a cseh Novinky hírportál megjegyezte: a szlovák közéletben és szociális médiában a rúd hossza számos vicc tárgya lett, a legtöbb kommentár nevetségesnek tartotta, hogy

Danko gyakorlatilag Kövér Lászlóval versenyez abban, „kinek hosszabb”.

Danko persze megjegyezte: ha a jövő évi parlamenti választások után más lesz a házelnök, és annak nem tetszik a harminc méteres zászlórúd, nyugodtan leszereltetheti.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek