+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 22. hétfő, 08:27
Bár nagyon kellett érte izzadnia a Disneynek, végül sikerült megdönteni James Cameron tíz éve tartó rekordját.

Bár a Disney tulajdonképpen csalt egy kicsit azzal, hogy a Bosszúállók: Végjáték bővített verziójának vetítésén sok helyen még ajándék filmplakátot is osztott, végül is igazuk volt: mostantól a megszámolhatatlan szuperhőst felvonultató darab hozta össze a történelem legtöbb pénzét világszerte, ezzel a múltnak adva át az Avatar épp tíz éve élő rekordját. 

 

A Bosszúállók 2,789 milliárd dollárt hozott össze, ami kicsit kerekítve nagyjából 800 milliárd forint.

 

A Disney kreatív igazgatója, Alan Horn közleményben jelezte a történelmi magaslatok iránt érzett örömét, hiszen nem csak az Avatart, de a Titanicot, a Csillagok háborúja: Ébredő erőt és a tavalyi Bosszúállók-filmet is sikerült beelőzni.

 

Ahogy arra filmek nézettségére szakosodott oldal képviseletében Shawn Robbins is felhívta a figyelmet, igazából nem is csak a pénz történelmi, hanem az, ahogy a Disney felépítette ezt: a Végjáték gyakorlatilag 11 éven keresztül lett felvezetve számtalan szuperhős külön bemutatott eredettörténetével, és persze az előző Bosszúállókkal. 

 

A pénzek fényében annyira nem meglepő, hogy nem engedik el a Marvel-filmeket annak ellenére sem, hogy több történetszálat lezártak: a San Diego-i Comic Conon összesen tíz filmet vagy sorozatot jelentettek be valamelyik szuperhős közreműködésével, lesz például Fekete Özvegy-film, új Thor, beillesztik az univerzumba Pengét, de például sorozatot kap Loki.

 

Hogy a mindent maga alá temető szuperhősösdi pontosan hogy hatott az eredeti ötletekkel amúgy is hadilábon álló Hollywooddal, arról itt írtunk hosszabban, de Pintér Bence cikkét is bátran ajánlom a témáhához kapcsolódva.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb óriási tüntetésen követelték Prágában az összeférhetetlenséggel vádolt miniszterelnök lemondását.

Az Azonnali megkérdezte a leköszönő elnök Nagy Károlytól, mit szól az eredményhez, és nem csalódott-e miatta.

Minden rettegés ellenére elképesztően jó stadion lett Magyarország új nemzeti stadionja, úgyhogy most már tényleg itt lenne az ideje focizni is. Riport a Puskás-avatóról!

De vajon médiahekk az egész, vagy tényleg visszatér a Savoyai-ház Olaszországba?

Mindezt azután, hogy kedden sikerült megbuktatni az előző, EU-barát kormányt.

Most hétvégén ünnepli a protestmozgalom az egyéves születésnapját. A mostani hétvégére nagy tüntetésekkel készülnek, a társadalom többsége is mellettük áll.

Lesz-e egyáltalán idő egy győri előválasztásra, és van-e ehhez elég jelölt? A DK-n kívüli ellenzék civilekben gondolkozik.

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás